Doctor Strange draait helemaal door in nieuwe onheilspellende Netflix-serie

Films & Series Lucas van de Wetering 30 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

De miniserie Eric is de nieuwste aanwinst van Netflix. De mysterieserie heeft Emmy award-winnaar Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, die je wellicht kent als Doctor Strange.

Het lijkt wel alsof Netflix maar niet kan stoppen met nieuwe content uitbrengen. Deze maand zijn er weer allerlei films en series uitgebracht. Al zijn sommige titels wel wat beter dan andere, maar niet alles kan goed zijn.

Een paar weken geleden kwam de eerste trailer uit van de miniserie Eric. Maar nu is het eindelijk zover; de serie is eindelijk te bekijken op Netflix. Zes afleveringen lang mogen we genieten van het acteerwerk van Emmy-winnaar Benedict Cumberbatch.

Eric op Netflix

Eric op Netflix speelt zich af in de jaren ’80. De serie volgt het verhaal van een normaal en vrolijk gezin, maar dit verandert wanneer het kind, Edwin, vermist raakt. Vincent, de vader van Edwin, is compleet gebroken en zet zich er 100% voor in om zijn negenjarige kind terug te vinden. Maar niet alles gaat helemaal soepel in deze zoektocht.

Vincent begint een beetje door te draaien in de Netflix-serie. Aangezien hij een poppenspeler is, besluit hij een pop te maken gebaseerd op de tekeningen van zijn zoon. Edwin tekende vaak een blauw monster genaamd Eric, dat onder zijn bed leefde. Vincent weet een levensecht Eric-kostuum te maken en hoopt zijn zoon hiermee terug te krijgen.

Benedict Cumberbatch

Emmy award-winnaar Benedict Cumberbatch speelt de hoofdrol in de nieuwe Netflix-serie Eric: Vincent, de vader van Edwin. En wat is de acteur weer aan het schitteren in de serie, hij laat weer een hele andere kant van zichzelf zien dan we gewend zijn.

Je kan Cumberbatch kennen van veel verschillende rollen. Zo is hij Doctor Strange in het MCU, speelde hij meesterdetective Sherlock Holmes en was hij de stem (en motion-capture) van Smaug in de The Hobbit-films. Maar zijn rol als Vincent in de Netflix-serie lijkt een totaal andere emotie te vergen dan deze karakters.

Eric is vanaf nu te bekijken op Netflix. De miniserie heeft zes verschillende afleveringen die allemaal iets minder dan een uur duren. Eric heeft ook een prima score op Rotten Tomatoes, 71%, dus het is zeker een aanrader om te bingen.

HBO Max heeft dé serie voor fans die wachten op The Last of Us seizoen 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen