Dit zijn de 5 beste Android-smartphones in mei 2023

Smartphones Sabine Schults 6 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Het landschap van Android-smartphones is gigantisch, dus het kopen van een nieuwe telefoon is niet zomaar gepiept. Beter gezegd: de kans dat jij door de bomen het bos niet meer ziet is groot. WANT-redacteur Sabine Schults wil je dolgraag helpen en zet de topmodellen van dit moment op een rij.

Stress is zonder twijfel een onderdeel van het aankooptraject als het op Android-smartphones aankomt. Zelfs als we alle iPhone-modellen buiten beschouwing laten. Toch is de oceaan waaruit je kunt kiezen nog altijd goed gevuld.

5 beste Android-smartphones mei 2023

Dit zijn de beste Android-smartphones die in mei 2023 verkrijgbaar zijn.

#1 Samsung Galaxy S23 Ultra

De Samsung Galaxy S23 Ultra is niet bepaald een koopje te noemen, maar je krijgt er dan ook wel alles wat je ooit zou willen voor terug. Het is een gigantisch toestel met een heerlijk 6,8-inch OLED-scherm en een lekkere verversingssnelheid van 120Hz.

De kiekjes op deze Android-telefoon zijn van onweerstaanbaar niveau, dankzij de sterke vijfdelige camera-setup. Ook niet onbelangrijk: met de grote accu van 5.000mAh hoef je hem niet om de haverklap op te laden.

#2 Android: OnePlus 11

OnePlus 11 5G, Android, Review
5G (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Op zoek naar een Android-smartphone die premium aanvoelt, maar wat betaalbaarder is dan de S23 Ultra? De OnePlus 11 is een uitstekende kanshebber. Het toestel heeft een groot 6,7 inch display en heeft een krachtige Snapdragon 8 Gen 2-soc onder de motorkap.

Ook op het gebied van cameraprestaties doet deze Android-smartphone niet onder voor de S23 Ultra. Dankzij de samenwerking met Hasselblad zit de beeldkwaliteit wel snor. Bovendien is er een 5.000mAh-accu van de partij. Dankzij de 100W-laadsnelheid is je telefoon ook nog eens vliegensvlug gevuld met accusap.

OnePlus 11 te duur? De OnePlus 10 Pro is ook zeker de moeite waard.

#3 Google Pixel 7 Pro

Met de Pixel 7 Pro van Google haal je een knap staaltje smartphone in huis. Dit Android-toestel beschikt over de Tensor G2-chip van Google, waardoor de telefoon krachtige AI- en machine learning-toepassingen kan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan taalherkenning en realtime vertalingen.

Dat is lang niet alles, want de Google Pixel 7 Pro heeft een prachtig OLED-display en een geweldige camerakwaliteit. De Pro-variant heeft als voordeel dat het over een extra camera beschikt met 5x optische zoom. Bovendien is het scherm (6,7 inch) ook iets groter, wat het uitermate geschikt maakt voor het bingen van je favoriete series.

#4 Android: Samsung Galaxy A54

Samsung stunt met machtige nieuwe Android-telefoons voor weinig
A54 in volle glorie (Afbeelding: Samsung)

De A54 van Samsung is misschien niet net zo krachtig en snel als het laatste topmodel, maar dit Android-toestel staat zeker zijn mannetje. Het is wat ons betreft de beste smartphone die je onder de 500 euro op de kop kunt tikken.

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy A54 is dezelfde 50MP-hoofdcamera te vinden als op de Galaxy S23 van het merk. Ook als je graag foto’s neemt met je smartphone, zit je dus goed. Daarbovenop kun je op dit 6,4 inch Android-toestel gebruikmaken van een snelle beeldverversing van 120Hz.

#5 Google Pixel 6a

Dit zijn de 5 beste Android-smartphones in mei 2023
Pixel! (Afbeelding: Google)

Als je niet per se voor het nieuwste van het nieuwste wil gaan, heb je met de Google Pixel 6a een goed toestel in handen voor een mooie prijs. Deze 6,1 inch Android-telefoon herbergt naast de Google Tensor-soc ook een prima 6GB RAM en 128GB opslag.

Net als de Pixel 7-reeks maakt de smartphone gebruik van de superieure beeldverwerking van Google, waardoor de foto’s die je met de camera’s maakt scherper en nauwkeuriger zijn dan bij menig concurrent in Android-land.

Deze populaire Android-apps zijn door malware verschrikking voor je smartphone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen