Haal een van beste horror-games gratis binnen (nu het nog kan)

Games Lucas van de Wetering 9 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De fantastische horror-game Doki Doki Literature Club! is op dit moment gratis te downloaden in de Epic Games Store. Zo maak je kennis met een zeer duister spel.

Op eerste gezicht lijkt Doki Doki Literature Club! het tegenovergestelde van een horror-game. Het spel puilt uit van de kleur roze en in de screenshots zie je een paar anime-meisjes, waarmee je de kans hebt een romantische band op te bouwen.

Maar laat je niet misleiden. Tijdens het spelen van de game kom je er al snel achter dat het een hele duistere game is. Doki Doki is de horror-game die je moet spelen, en dat kan nu extra simpel. Vanaf 8 tot en met 15 februari heb je de kans om het spel, met een rating van 4,9 sterren in de Epic Game Store, gratis binnen te hengelen.

Geen traditioneel horror-spel

Dat het spel behoorlijk duister is, is geen geheim of spoiler. Wanneer je Doki Doki opstart, word je begroet met een waarschuwingsbericht. Maar op welke manier het duister is, kan ik maar wel beter geheimhouden. De game heeft een hele originele aanpak en het is niet je traditionele horror-game. Je doet er dan ook goed aan om vooraf niet te veel informatie op te zoeken.

De gratis game is gemaakt in een visueel verhalende stijl, je hoeft niet rond te rennen of met monsters te vechten. Het gaat dan ook echt om het verhaal. Je hoeft niet bang te zijn voor irritant hoge stemmetjes tijdens het spelen van Doki Doki, want de tekst wordt niet voorgelezen door stemacteurs. Dat was pas horror geweest.

Doki Doki gratis te spelen op Epic Games horror
(Afbeelding: Team Salvato)

De game is helemaal gratis

De originele versie van het horror-spel Doki Doki is sowieso al gratis, maar op dit moment kost de Plus-versie ook helemaal niets, hier hangt normaal een prijskaartje van 14,99 euro aan.

Naast het basisverhaal krijg je met de Plus-versie onder andere zeven extra verhalen en een 1080p upgrade voor de game. Toegang tot de muziek en concept art is ook een leuk extraatje voor de echte fans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen