Dit zijn de vijf allerbeste koptelefoons in 2023

Audio Sam Dille 12 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Draadloze koptelefoons zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Maar het enorme assortiment maakt het moeilijk om een keuze te maken.

Draadloze koptelefoons hebben veel handige functies die je luisterervaring naar een hoger niveau tillen. Denk aan gebalanceerde audio, actieve ruisonderdrukking en een betrouwbare Bluetooth-verbinding. Er zijn echter ook exemplaren met een bijzondere eigenschappen.

Op zoek naar een goede koptelefoon? Probeer één van deze vijf

Het vinden van een goede koptelefoon is makkelijker gezegd dan gedaan. We helpen je op weg met een paar modellen die je zeker even moet checken.

#1 Sony WH-1000XM5

Sony’s 1000X-lijn behoort al heel lang tot een van de beste in zijn soort. De WH-1000XM5 is hun nieuwste model met verbeterde ruisonderdrukking en acht ANC-microfoons. Dit alles zorgt ervoor dat achtergrondgeluiden en hoge frequenties, inclusief menselijke stemmen, beter worden geblokkeerd.

Sony heeft de WH-1000XM5 ook voorzien van een nieuw ontwerp, zodat hij comfortabeler is om lang te dragen. En dankzij de snellaadfunctie gebruik je na tien minuten opladen de koptelefoon voor vijf uur.

Sony WH-1000XM5 koptelefoon
De WH-1000XM5 (Afbeelding: Sony)

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Bowers & Wilkins PX7 S2e

Bowers & Wilkins combineert een indrukwekkende geluidskwaliteit met verrassend goede noise cancelling. De koptelefoon heeft een comfortabel ontwerp, zelfs na urenlang gebruik.

Aan de andere kant valt de kwaliteit van telefoongesprekken en het automatisch pauzeren een beetje tegen. Maar dat is zeker geen reden om deze hoofdtelefoon te laten liggen. De PX7 S2e is een goede keuze voor urenlang luisterplezier.

Bowers & Wilkins PX7
De PX7 S2e (Afbeelding: Bowers & Wilkins)

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Audio-Technica ATH-M20xBT: de beste betaalbare koptelefoon

Bovenstaande koptelefoons zijn zeker niet de goedkoopste. Dus als je opzoek bent naar een wat betaalbaarder model, dan moet je bij Audio-Technica zijn. Voor een prijs van 89 euro, krijg je een comfortabele hoofdtelefoon die tot zestig uur werkt op een enkele lading.

Dankzij Bluetooth multipoint kun je de koptelefoon verbinden met verschillende apparaten. Hoewel de M20xBT geen actieve ruisonderdrukking biedt, krijg je met de M20xBT een betaalbare hoofdtelefoon van hoge kwaliteit.

Audio-Technica AUD ATHM20X
De AUD ATHM20X (Afbeelding: Audio-Technica)

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Bose QuietComfort 45

Bose heeft een enorm goede reputatie opgebouwd als het gaat om draadloze koptelefoons van hoge kwaliteit. De QuietComfort 45 is hier geen uitzondering op.

Het ontwerp is grotendeels ongewijzigd ten opzichte van de vorige QC-modellen. Maar de koptelefoon bevat veel verbeteringen binnen de audiokwaliteit, dankzij een nagenoeg perfecte combinatie van ruisonderdrukking en gebalanceerde audio. Je kunt ongeveer 24 uur luisteren op een enkele lading.

Bose QuietComfort 45
De QuietComfort 45 (Afbeelding: Bose)

Bestel jouw exemplaar hier

#5 Technics EAH-A800

Panasonic kondigde de EAH-A800 aan op CES 2022 onder het merk Technics. De functies van de koptelefoon zijn grotendeels vergelijkbaar met andere modellen uit deze lijst.

Maar één ding viel op. Panasonic beweert dat de koptelefoon vijftig uur meegaat op een enkele lading. Zelfs met ruisonderdrukking aan. Experts hebben dit uitgeprobeerd en de hoofdtelefoon doet zijn werk enorm goed. De EAH-A800 is wel wat duurder, maar de functies maken het meer dan waard.

Technics EAH-A800
De EAH-A800 (Afbeelding: Technics)

Bestel jouw exemplaar hier

Bizarre Dyson-koptelefoon nu ook te koop in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen