Sonos komt volgend jaar met compleet nieuw product, maar wat is het?

Audio Jeroen Kraak 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Sonos kennen we eigenlijk alleen van de soundbars en speakers. Daar moet verandering in komen, want het bedrijf lanceert volgend jaar een nieuw product. Maar wat is het precies?

Sonos was afgelopen jaar flink bezig met vernieuwen. Zo zagen we al de Move 2, die ons uitstekend beviel, en datzelfde vonden we ook van de Era-serie. Die vernieuwing gaat volgend jaar door, alleen is het geen soundbar of speaker.

Een nieuw product van Sonos

Sonos zelf houdt de kaken nog stijf op elkaar over welk product we precies kunnen verwachten. Het bedrijf wil alleen zeggen dat het ergens tussen eind maart en eind september zal verschijnen. Dit product maakt deel uit van een industrie die miljarden per jaar waard is.

Hoewel het dus nog niet bekend is wat voor product dit is, ligt het toch een soort heel erg voor de hand. Het heeft er alle schijn van dat Sonos doelt op koptelefoons. Het zou een zeer logische stap zijn voor het bedrijf, aangezien het al op audio gericht is, gezien de soundbars en speakers.

Daarnaast is er nog een andere hint die naar koptelefoons wijst. Zo nam Sonos vorig jaar nog T2 over. Deze startup werkt aan een nieuwe Bluetooth LE Audio standaard die moet zorgen voor een betere geluidskwaliteit met een lagere bitrate. Hierdoor moet de batterij van een draadloze koptelefoon langer meegaan.

De mogelijke draadloze koptelefoon

En die techniek is ideaal voor Sonos om een verschil te maken. Makers van draadloze koptelefoons moeten vaak kiezen tussen comfort en batterijduur. Des te groter de batterij, des te meer gewicht de koptelefoon heeft. Met die nieuwe techniek kan Sonos dus een lichter exemplaar maken dan de concurrentie, of eentje met meer batterijduur.


De geruchten dat Sonos een koptelefoon wil ontwikkelen, gaan al een lange tijd. Het is logisch, aangezien het daarmee nog meer te bieden heeft op het gebied van audio. Daarnaast is die markt de afgelopen tijd flink gegroeid, waardoor nog meer spelers zich daarop richten. Zo heeft zelfs stofzuigmaker Dyson een bizar exemplaar in het assortiment.

5 tips om je Sonos-speakers naar een hoger niveau te tillen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen