Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Tech reviews 18 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Sonos Move 2: de ideale krachtpatser die je overal kunt gebruiken

De originele Sonos Move dateert alweer van september 2019. Hoog tijd dat Sonos met een nieuw exemplaar komt. Die is er en WANT-redacteur Jeroen Kraak mocht er al even mee spelen.

De eerste Sonos Move was voor zijn tijd een erg leuke audiospeaker. Maar zoals het gaat met tech, raakt het in de loop der tijd erg gedateerd. Logisch dus dat het bedrijf nu met een nieuwe versie komt. Eentje die een flinke stap voorwaarts is.

@wantnl

Double Tap op Apple Watch is niet zo heel nieuw 🤔 #applewatch #applewatchseries9 #applewatchultra2 #watchos10 #apple #techtok

♬ original sound – WANT – WANT

Dit is de Sonos Move 2

De Sonos Move Move 2 is de nieuwe portable speaker van het bekende bedrijf. De Move 2 kun je eigenlijk de grote broer noemen van de Roam. Hij is niet alleen qua afmeting groter, maar heeft ook veel meer features. Iets wat je ook merkt aan het gewicht, want ondanks dat je ‘m overal mee naartoe kan nemen, weegt die wel zo’n drie kilo. Het apparaat is stofdicht, wat je mag verwachten voor een speaker die je mee naar buiten kunt nemen.

De Sonos Move heeft een heel fijn handvat aan de achterkant. Hierdoor verplaats je ‘m heel makkelijk van de ene plaats naar de ander. Eigenlijk moet je het vooral zien als een allround speaker die je in elke kamer en in de tuin kunt gebruiken.

Zelf merk ik dat die drie kilo een behoorlijk gewicht is, waardoor je ‘m niet zomaar naar het park of strand meeneemt. Zelfs met het speciale handvat. Voor in de tuin of op het balkon is het de ideale vriend.

Betere accu en besturing

Het fijne aan het apparaat is dat de accu een flinke update heeft gekregen. Op een volle lading houdt het apparaat het 24 uur uit. Iets wat ik zelf overigens niet altijd nodig had, want door de oplaadstandaard die je erbij krijgt, zet je ‘m na gebruik altijd wel terug op die plaats. Voor diegenen die echt niet genoeg batterij nodig hebben is er ook nog een USB-C aansluiting aan de achterkant.

Hoewel er nieuwe touch-knoppen aan de bovenkant zitten, wat de besturing echt veel fijner maakt, merk ik dat ik ze toch niet gebruik. Ik bestuur het apparaat vooral vanaf mijn telefoon. Zoals je van Sonos gewend bent gaat dat vlekkeloos. Je kunt het apparaat tegelijkertijd met wifi als met Bluetooth verbinden, wat handig is.

Sonos Move 2
Vanaf de zijkant (Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Geluidskwaliteit om door een ringetje te halen

Natuurlijk gaat het bij de Sonos Move 2 vooral om het geluid. Ook dat is echt heerlijk te noemen. Waar zijn voorganger het nog moest doen met mono, heeft deze stereo. Dat komt door de twee nieuwe tweeters die erin zitten. De amplifiers zorgen daarnaast ook echt voor goed geluid.

Toch is het fijnste onderdeel misschien wel de woofer. Uit de Sonos Move 2 komt namelijk een heerlijke bass. Eentje die je nog eens extra kunt versterken met de EQ in de app. Gelukkig waren mijn buren het afgelopen weekend niet thuis, want het was genieten met standje over de top. Dat komt overigens mede door Automatic Trueplay die de speakers optimaliseert op de omgeving. Zowel binnen als buiten had ik prima geluid.

De veelzijdige Sonos-speaker

Hoewel de Sonos Move 2 niet echt bedoeld is als soundbar, sloot ik ‘m toch aan op de televisie. Het is natuurlijk geen Beam, maar series en films worden toch een beleving als je nog geen speciale soundbar hebt. Wel zal je dan iets aan de EQ moeten tweaken, omdat stemmen dan niet altijd even goed…
Natuurlijk kun je de Sonos Move 2 ook makkelijk koppelen aan andere Sonos-producten die je al hebt. Hiermee kan die prima dienstdoen als extra speaker, want qua muziek scoort het apparaat een dikke voldoende.

Als je dus op zoek bent naar een nieuwe portable speaker met echt goede geluidskwaliteit, is de Sonos Move 2 een prachtig exemplaar. Met een prijs van 499 euro is die maar vijftig euro duurder dan de Move 1. Die vijftig euro is het verschil in kwaliteit meer dan waard.Bovendien heeft deze ook nog eens een nieuw kleurtje. Naast zwart en wit kun je ook kiezen voor groen

Dit zijn de 3 beste Sonos-speaker om je set mee te beginnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!