De beste Netflix Originals die je in 2024 kunt kijken

Films & Series Sam Dille 3 mrt 2024
Leestijd: 5 minuten

In de wereld van Netflix Originals is creativiteit grenzeloos en zie je de spannendste avonturen tot leven komen. Deze titels behoren tot onze favorieten.

De afgelopen jaren heeft Netflix naam gemaakt in de filmwereld door originele films en series uit te brengen. De zogeheten ‘Netflix Originals’ domineren al een tijdje menig awardshow, zoals de Oscars en de Golden Globes.

Netflix staat dus vol met interessante titels om te kijken op een filmavond. Maar welke zijn nou echt de moeite waard? Wij helpen je een handje.

10 Netflix Originals die je tijdens een filmavond wilt zien

In onderstaande lijst vind je 10 Netflix Originals die geweldig zijn om naar te kijken. Van aangrijpende oorlogsfilms tot grappige animatiefilms voor het hele gezin. Veel kijkplezier!

#1 The Irishman (2019)

Deze maffiafilm van regisseur Martin Scorsese heeft een meeslepend (en bloederig) verhaal met geweldige hoofdrolspelers, waaronder Robert De Niro, Joe Pesci en Al Pacino.

De Netflix Original is gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses en vertelt het leven van vrachtwagenchauffeur Frank Sheeran (De Niro) in het Philadelphia van de jaren 1950. Hij wordt een huurmoordenaar voor de Italiaans-Amerikaanse maffia. Het is een episch verhaal dat zowel fascinerend als verontrustend is. En als je geduld hebt voor de 209 minuten durende speelduur, is het de moeite waard om te kijken.

#2 Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)

Deze Netflix Original is een vervolg op de film Knives Out uit 2019, maar is een op zichzelf staand verhaal. Je kunt de film dus ook kijken als je Knives Out niet hebt gezien.

Glass Onion is een film waarin detective Benoit Blanc (Daniel Craig) een mysterieuze dood probeert op te lossen. De film zit vol met spannende plotwendingen en grappige momenten. De cast bestaat uit geweldige acteurs die wereldvreemde personages spelen.

#3 Leave the World Behind (2023)

Houd je van verontrustende psychologische thrillers, dan wil je Leave the World Behind vast en zeker checken. De Netflix Original gaat over een aantal vreemde gebeurtenissen tijdens een familie-uitje in een luxe vakantiehuis. Alles valt uit door een stroomstoring en er staan opeens twee vreemden voor de deur.

Op TikTok is deze film een regelrechte hit. Er zijn miljoenen filmpjes op het platform waar mensen praten over verborgen boodschappen en hoe het zich verhoudt tot het echte leven.

#4 Nimona (2023)

Nimona speelt zich af in een futuristische middeleeuwse wereld, waarin een ridder (Riz Ahmed) wordt beschuldigd van een misdaad. Een vormveranderende tiener genaamd Nimona (Chloë Grace Moretz) is de enige hoop om zijn onschuld te bewijzen.

#5 The Two Popes (2019): een bijzondere Netflix Original over vriendschap

The Two Popes is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, en gaat over de bijzondere vriendschap tussen paus Benedictus XVI (Anthony Hopkins) en de toekomstige paus Franciscus (Jonathan Pryce).

Ze hebben verschillende standpunten, maar op een cruciaal moment komen ze samen. Geen zorgen, de Netflix Original is geen diepgaande documentaire over het christendom, maar een film over vriendschap en verbinding.

#6 Roma (2018)

Prachtige beelden en een aangrijpend verhaal komen samen in Roma, een drama over een dienstmeid (Yalitza Aparicio) die werkt voor een gezin in Mexico-Stad in de jaren 1970.

Dat allemaal midden in een tijd van politieke en sociale onrust. Het is een intieme en persoonlijke film van de met een Oscar bekroonde regisseur Alfonso Cuarón, losjes gebaseerd op zijn eigen opvoeding.

#7 The Trial of the Chicago 7 (2020)

Deze indrukwekkende film vertelt de ware gebeurtenissen rond de Chicago Seven. Een groep mensen die door de Amerikaanse overheid werd beschuldigd van samenzwering tijdens de opstand bij de Democratische Nationale Conventie van 1968.

De cast van deze Netflix Original is echt geweldig, met acteurs zoals Eddie Redmayne, Jeremy Strong, Yahya Abdul-Mateen II, Sacha Baron Cohen en Joseph Gordon-Levitt.

#8 The Swimmers (2022): een aangrijpende Netflix Original over hoop

Deze film vertelt het verhaal van twee zussen, Yusra (Nathalie Issa) en Sarah Mardini (Manal Issa), die ontsnappen uit het door oorlog verscheurde Syrië. Te midden van alle strijd en geweld werkt Yusra aan haar droom om te zwemmen op de Olympische Spelen. Het is een ontroerend verhaal vol hoop.

#9 All Quiet on the Western Front (2022)

Deze epische Netflix Original toont de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van de 17-jarige Duitse soldaat Paul Bäumer (Felix Kammerer). In het begin is Bäumer enthousiast om het leger in te gaan, maar hij krijgt een harde les.

All Quiet on the Western Front was mega populair tijdens de 95e Oscars. De film was genomineerd voor negen awards en heeft er uiteindelijk vier gewonnen, waaronder Beste Internationale Speelfilm.

#10 The Mitchells vs. the Machines (2021): een Netflix Original voor het hele gezin

Een animatiefilm als The Mitchells vs. the Machines is echt niet alleen voor kinderen. De Netflix Original is een leuke film om met het hele gezin te kijken.

De film gaat over de Mitchell-familie die een roadtrip maakt en opeens vastlopen in een robotapocalyps. Nu staan ze voor de niet-zo-kleine taak om de mensheid te redden. Het verhaal is slim en enorm grappig. Je zult je ongetwijfeld herkennen in veel personages.

Avatar-fans opgelet: er komt nog veel meer content dan de Netflix-serie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen