Avatar-fans opgelet: er komt nog veel meer content dan de Netflix-serie

Films & Series Lucas van de Wetering 23 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Er komt naast de nieuwe Netflix-serie, nog meer Avatar-content aan. De makers van de originele tv-show zijn bezig met verschillende sequels.

Iedereen kan nu de nieuwe Avatar: The Last Airbender serie kijken op Netflix, hoewel niet iedereen blij lijkt. Maar fans opgelet, want dit is niet de enige nieuwe content van de Avatar-franchise. Er is nog meer onderweg.

Bryan Konietzko and Michael Dante DiMartino, de makers van de originele Avatar-serie en Legend of Korra, zijn bezig met een sequel van de originele geanimeerde serie.

Geen Avatar-project van Netflix

De sequel van de originele Avatar uit 2005 is dus onderweg, en het wordt in de vorm van een serie geanimeerde films. De films volgen de geliefde karakters uit de Nickelodeon serie: Aang, Saka, Kitara en de rest van Avatar-groep. Deze serie kan je trouwens ook gewoon op Netflix zien.

We volgen ze terwijl ze de volwassen-wereld trotseren. De films gaan zich afspelen tussen de gebeurtenissen van de originele serie en Legend of Korra. Deze nieuwe content gaat hopelijk wat plotholes uit deze tijdperiode vullen.

avatar
(afbeelding: Nickelodeon)

De films worden dus geschreven door de originele makers van Avatar: The Last Airbender (2005). Verder gaat Lauren Montgomery het regisseren, zij heeft ook gewerkt aan de originele serie. De releasedatum van de eerste film uit de reeks staat gepland op 10 oktober 2025. Dit zijn geen Netflix-originals en dat betekent dus dat ze eerst naar de bioscoop komen.

Korra & Zuko

Naast een sequel van de originele serie is er ook een vervolg van Legend of Korra onderweg. Deze serie zal zich 100 jaar na Legend of Korra afspelen, in een veel modernere wereld dan we gewend zijn van de Avatar-franchise. Ook deze serie staat gepland voor 2025, maar dit is nog niet zeker. Ook of die op Netflix komt, is nog de vraag.

Ook krijgt prins Zuko zijn eigen film. Hiervan is het verhaal of wanneer het zich afspeelt nog onbekend. Wel weten we dat de Zuko film gepland staat voor 2026 en zich dus waarschijnlijk na de eerste nieuwe Aang-film zal afspelen.

Veel fans zullen blij zijn met nog meer nieuwe Avatar content, deze keer van de originele makers, in plaats van de N. Konietzko en DiMartino waren eerst ook onderdeel van de Netflix-serie, maar vanwege ‘creative differences’ zijn zij weggegaan bij het project. Toch krijgen ze nu nog de kans om hun visie op Avatar werkelijkheid te maken.

Veelbesproken Avatar-serie Netflix flopt al voordat hij überhaupt uit is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen