Dit zijn de beste slimme thermostaten die je flink geld besparen

Smart Home Sam Dille 29 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Slimme thermostaten kunnen je helpen om je verwarming en koeling te reguleren. Zo bespaar je aan het eind van de maand energiekosten. Er zijn veel verschillende modellen op de markt, variërend van dure tot betaalbare opties. Dit zijn onze favorieten.

Slimme thermostaten bieden tal van voordelen. Met deze apparaten kun je de verwarmings- en koelingskosten verlagen, je leven gemakkelijker maken en extra comfort bieden.

Het handigste aan slimme thermostaten is dat je de temperatuur van jouw huis kunt regelen met behulp van een app op je smartphone. Dus zelfs als je niet thuis bent, kun je de temperatuur aanpassen.

Slimme thermostaat nodig? Dit zijn je beste opties!

Wij geven je onze favoriete opties in onderstaand lijstje. Het is wel belangrijk om altijd eerst te controleren of je de slimme thermostaat wel kunt aansluiten op jouw netwerk. Zo doe je geen onnodige aankoop.

#1 Ecobee Smart Thermostat Premium

De Ecobee Smart Thermostat Premium heeft veel te bieden. Het is namelijk niet alleen een thermostaat, maar ook een soort homespeaker. Via de thermostaat kun je met Alexa praten zonder dat je een aparte Alexa-speaker of -scherm hoeft te kopen. Hij werkt ook feilloos samen met Google Assistant, Apple HomeKit en zelfs Spotify.

ecobee New Smart Thermostat Premium thermostaat
De slimme thermostaat (Afbeelding: Ecobee)

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Honeywell Home T9 Smart Thermostat

De Honeywell Home T9 is een geweldige Wifi-thermostaat met touchscreen en een slimme kamersensor. Wat deze optie echt onderscheidt, is dat hij wordt geleverd met externe vochtigheids-, nabijheids- en temperatuursensoren.

Vergeleken met een Nest-sensor, die alleen omgevingstemperatuur meet, biedt de Honeywell Home T9 veel meer mogelijkheden. En hij werkt ook nog eens met Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit.

Honeywell Home T9 WIFI Smart Thermostat
De Home T9 (Afbeelding: Honeywell)

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Nest Learning Thermostaat

De Nest Learning Thermostat ziet er misschien uit als een ‘normale’ thermostaat. Maar de digitale gadget heeft meer in zijn mars. Je kunt de temperatuur en alle andere instellingen vanaf je smartphone aanpassen. En dankzij slimme planning bespaar je energie door alleen te verwarmen wanneer jij dat wilt.

Nest Learning Slimme Thermostaat
Nest van Google (Afbeelding: Google)

Bestel jouw exemplaar hier

#4 De slimme thermostaat van Tado

Tado’s slimme thermostaat is een van de beste opties die je kunt vinden. Hij is niet alleen redelijk betaalbaar, maar hij werkt ook geweldig met de Alexa, Google Assistan en Apple’s Homekit. De thermostaat heeft een strak ontwerp met een eenvoudige touchscreen-interface.

tado° Bedrade Slimme Thermostaat Starterskit V3
Opgewarmd dankzij Tado (Afbeelding: Tado)

Bestel jouw exemplaar hier

#5 Wyze thermostaat

De Wyze Thermostat is inderdaad een goede optie als je op zoek bent naar een betaalbare slimme thermostaat. De gadget wordt geleverd met een C-draadadapter en is te gebruiken met Alexa en Google Assistant.

Het enige nadeel is dat de hardware niet zo goed is ontworpen als die van ander opties uit deze lijst. Daarnaast is het aanpassen van de temperatuur op de thermostaat zelf soms lastig, omdat je weinig bedieningsknoppen hebt.

Wyze Programmable Smart WiFi Thermostat
De warmtemeter van Wyze (Afbeelding: Wyze)

Bestel jouw exemplaar hier

Dit zijn de beste hubs voor in je Smart Home

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen