Pokémon-kloon Palworld speel je nog beter dankzij deze tips

Games Rik Claessen 28 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Palworld, de Pokémon-kloon met geweren, is verrassend uitdagend. Deze tips helpen je vooruit.

Pokémon met geweren, zo staat de razendpopulaire game Palworld beter bekend. De game is nog maar eventjes uit en krijgt al bakken kritiek (en lof) over zich heen. Maar dat maakt het spel niet minder succesvol: .

En hoe boos Nintendo ook is op de game, er wordt toch volop gespeeld. Maar hoe doe je dat nou het beste? Het mag dan wel een beetje op Pokémon lijken, de gameplay is drastisch anders. Wij geven je tips om deze survivalgame vol ‘Pokémons met geweren‘ beter te spelen.

Met deze tips overleef je beter in Pokémon-kloon Palworld

Ben je klaar voor je game? let dan als eerst op deze dingen.

Eet je Pals op

Geef het maar toe: tuurlijk heb je wel eens gefantaseerd hoe een Pokémon zou smaken. In Palworld kun je je Pals opeten. Sterker nog: het is van levensbelang. Zeker in de eerste dagen van je personage, wanneer voedsel schaars nog schaars is.

Er zijn genoeg recepten in de game waar je mee aan de slag kunt. Van grilled Chikipi tot Lamball kebabs. Het is maar voor het beste als je geen emotionele band krijgt met je Pals.

Dagelijks overleven heeft de prioriteit

Er is misschien meer te doen in Palworld dan in Pokémon. Zoveel dat het een beetje overweldigend kan zijn. Wanneer je dood gaat in het spel, verlies je al je spullen. Goed op jezelf letten is dus van levensbelang.

Zorg dat je genoeg eet, dat je niet blindelings op vijanden afloopt en dat je ‘s nachts een vuurtje stookt om warm te blijven. Maar ga dan weer niet té dicht op het vuur staan…

Pokémon-kloon Palworld speel je nog beter dankzij deze tips
(afbeelding: Pocketpair)

Verzamel héél véél hout

Geen enkele grondstof is zo handig als hout. Zeker in het begin van het spel. Gelukkig staat het startgebied vol met bomen die smeken om omgekapt te worden. Vervolgens heb je genoeg spullen om je eerste basis te bouwen of een vuurtje te maken. Allemaal essentiële zaken voor die eerste paar dagen overleven.

Het is maar tijdelijk, voor je het weet heb je een leger aan Pals die het zware werk voor je doen. Zet deze Pokémon-look-a-likes dus aan het werk.

Wees voorbereid op glitches

Hoe vermakelijk Palworld nu ook is, we moeten niet vergeten dat het spel alles behalve gelikt is. De kans is zeker aanwezig dat je een paar glitches tegen komt. Als het slechts kleine glitches zijn zal het allemaal wel meevallen, maar niks is zo vervelend als uren aan voortgang kwijtraken.

Toch lijken échte gamebreaking bugs of glitches niet voor te komen in de Pokémon-kloon. Ook is er weinig wat je er tegen kunt doen. Je kunt alleen anticiperen op het feit dat het spel hier en daar misschien niet even doet wat je zelf zou willen.

pokemon palworld
(afbeelding: Pocketpair)

Een goede basis in Palworld (letterlijk)

De basis voor het overleven in Palworld komt neer op… een goede basis. Vaak zal je eerste basis vlakbij je eerste Palbox zijn. Kijk goed in het missiemenu wat je moet doen om je basis nog verder te verbeteren.

Een basis is niet alleen handig voor bescherming, zeker in de nacht. Het is uiteraard een topplek om spullen die je verzamelt op te slaan.

Heb een gevarieerd team aan Pals

Deze tip zal Pokémon-fans bekend in de oren klinken. Met een gevarieerd team ben je eenmaal wendbaarder en kun je dynamischer spelen. Precies hetzelfde geldt voor Palworld.

Het kan natuurlijk handig zijn om van een bepaalde soort Pal er een aantal te hebben. Zeker omdat bepaalde Pals erg handig zijn voor bepaalde taken. Toch is het niet verkeerd om een aantal verschillende achter de hand te hebben. Je weet maar nooit waar je ze voor nodig zult hebben.

Pokémon-kloon Palworld speel je nog beter dankzij deze tips
(afbeelding: Pocketpair)

Nog aan het twijfelen over Palworld? Lees hier over de immense populariteit van het spel:

Brutale Pokémon-kopie met vuurwapens is miljoenen keer verkocht

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen