Knal nep-Pokémon kapot in de opvallende ripoff Palworld

Games Jelle van Es 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Soms is het makkelijker om een game na te apen dan een volledig nieuwe titel te bedenken. Bij het ontwikkelen van de game Palworld lijkt ontwikkelaar PocketPair wel heel erg veel Pokémon te hebben gespeeld.

Want als je kijkt naar wat Palworld is, dan lijkt het wel heel erg op de populaire reeks. Zonder dat hij beelden zag, riep mijn zoon op afstand bij het horen van de muziek al of dat een Pokémon-game was. Dan weet je dat je met goed jatwerk te maken hebt.

Palworld loves Pokémon

Palworld is volgens de Japanse ontwikkelaar een open-world survival game. Daarbij heb je de mogelijkheid om je eigen basis te maken, verschillende voorwerpen te creëren en jezelf van eten moet voorzien. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je soms gaan jagen op de Pokémon, euh… Pals in de game. Zodoende ga je gewapend met een sniper op jacht en knal je zo’n schattig beest af om je van eten te voorzien. Daarnaast ziet het er ook naar uit dat je soms te maken krijgt met sterkere Pals en die moet je dan met grof geschut afmaken. in de onderstaande trailer zie je hoe de speler een Pikachu-ripoff redelijk overhoop knalt. RIP…

Naast het jagen op de nep-Pokémon kun je de Pals in Palworld ook gebruiken als een soort van menselijk schild. Zo zien we hoe de speler een nep-Wooloo oppakt die vervolgens volledig verrot wordt geschoten door vijanden, maar dat blijkbaar wel overleefd. Verder zien we verdrietige Pals die in een soort van fabriek wapens in elkaar aan het zetten zijn of andere vorm van slavenarbeid doen. Wat dat betreft is het best wel sneu om de beestjes zo aan het werk te zien. Ook lijkt het er op dat spelers kunnen experimenteren en Pals met elkaar kruizen om op die manier een nieuw soort wezen te creëren. Het is alsof Team Rocket de wereld heeft overgenomen.

Nog even wachten

Het duurt nog wel even voordat we met deze ripoff aan de slag kunnen. Palworld staat namelijk pas gepland voor 2022. Voor die tijd kun je gelukkig eerst nog aan de slag met echte Pokémon-games, die voor eind dit jaar staan gepland.

Nintendo Switch krijgt 2 ‘nieuwe’ Pokemon-games snel achter elkaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen