Deze Chatbots zijn een must-have in de GPT Store

Apps Sam Dille 28 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe GPT Store van OpenAI is een soort ‘App Store voor ChatGPT’. De online winkel heeft miljoenen op maat gemaakte chatbots die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Wij geven je onze ultieme favorieten.

De nieuwe winkel heeft een speciale selectie van aanbevolen GPT’s die door OpenAI zijn gekozen. Elke week worden ze afgewisseld, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken.

Er zijn ook verschillende categorieën, zoals levensstijl en productiviteit, om je te helpen bij het vinden van de juiste chatbot voor jouw wensen. Natuurlijk is er ook een zoekbalk, zodat je specifieke GPT’s makkelijk kunt vinden.

5 Chatbots die je moet installeren in de GPT Store

Wij hebben de lijst met GPT’s voor je doorgespit en de handigste voor je op een rij gezet. Het zijn opties die je niet meteen tegenkomt in de winkel van ChatGPT, maar toch echt onmisbaar zijn.

#1 Maak je eigen website

Het maken van een website is een hele kunst. Gelukkig zijn er al heel wat tools die je daarbij kunnen helpen. Maar ChatGPT weet tegenwoordig ook hoe je een website moet coderen.

Met DesignerGPT kan je een volledig functionele HTML-website maken en hosten. Dat allemaal zonder extra kosten. De chatbot is te gebruiken voor allerlei projecten, zoals een persoonlijke blog of een kleine bedrijfssite. Als je op zoek bent naar een meer geavanceerde optie, dan moet je wel verderzoeken. Zo ver is DesignerGPT namelijk nog niet ontwikkeld.

Een website bouwen dankzij deze chatbot uit de GPT Store
Makkelijk en snel een eigen website (Afbeelding: Replit)

#2 Ontwerp een eigen animatiefiguur

Het is altijd leuk om een eigen tekenfiguur te hebben. Of je nu een echte animatiefilm aan het maken bent, of gewoon behoefte hebt aan een persoonlijke mascotte.

Consistent Character GPT maakt hem voor je met één druk op de knop. Je hoeft alleen in te voeren wat voor dier het moet zijn, bijvoorbeeld een magisch oud varken, en de chatbot maakt een hele serie foto’s voor je. Je kunt ook andere details over het karakter opgeven, zoals geslacht, leeftijd en naam. Maar ook poses, acties, outfits en uitdrukkingen.

Eigen animatiefiguur dankzij een chatbot van OpenAI
Je eigen mascotte (Afbeelding: Dall-E)

#3 Laat ChatGPT je wiskundige problemen oplossen

Alle studenten en scholieren opgelet. Deze chatbot is onmisbaar bij het maken van huiswerk. Vertel het alleen niet door aan de docent.

Math Solver is een GPT gebouwd door studyx.ai en heeft meer dan 75 miljoen geregistreerde antwoorden op wiskundige vragen. De chatbot kan complexe vergelijkingen oplossen en je stap voor stap laten zien hoe hij tot het antwoord komt.

Wiskundige problemen oplossen dankzij AI
Vanaf nu is de wiskunde huiswerk altijd foutloos (Afbeelding: OpenAI)

#4 Ontdek nieuwe films en series

Heb je Netflix, Disney Plus en HBO Max inmiddels wel uitgespeeld? Dan kan het geen kwaad om ChatGPT eens om advies te vragen. What Should I Watch is een GPT die je helpt bij het vinden van films en tv-programma’s op basis van jouw smaak en voorkeuren.

Je kunt de chatbot je favoriete films laten weten, zodat hij je alternatieven kan voorstellen. Het is ook mogelijk om je favoriete acteurs in te voeren en daar suggesties voor te krijgen. Het is een handige manier om keuzestress te verminderen en nieuwe dingen te ontdekken.

Deze Chatbot uit de GPT Store geeft je adviezen voor films en series
Zit er wat voor jou tussen? (Afbeelding: OpenAI)

#5 Geef je huis een make-over dankzij deze chatbot

Als je eens toe bent aan een nieuwe look voor je kamer, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen. Je kunt eindeloos inspiratie op doen bij Ikea of Leen Bakker, of je vraagt de GPT Store voor hulp.

Home Decor Advisor is namelijk een heel interessante GPT die je hierbij kan helpen. De chatbot combineert de ChatGPT-stijl met natuurlijk taalbegrip en DALL-E, om je een op maat gemaakt advies te geven op basis van een foto die je instuurt.

Als je bijvoorbeeld een foto van je kantoor instuurt, krijg je een lijst met verbeteringen die je kunt maken samen met een foto van het gloednieuwe interieur. De service geeft je eindeloze inspiratie met gedetailleerde suggesties.

Je kamer pimpen met hulp van AI
Een gloednieuwe kamer dankzij AI (Afbeelding: Dall-E)

Wie een website wil bouwen kan deze AI-tools het beste gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen