Dit zijn de allerbeste speed pedelecs volgens de Belgische ANWB

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 5 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Jaarlijks kiest de Belgische ANWB, de VAB, de beste speed pedelec van het jaar. Maar welke is de beste van 2024?

Net zoals we in Nederland de ANWB hebben, heeft België de VAB. Deze organisatie helpt je niet alleen als je gestrand bent met je auto, maar ook met je kapotte elektrische fiets of speed pedelec.

Het is daarom net zoals de ANWB een organisatie die je ideaal kan helpen met de keuze voor een speed pedelec. Maar wie valt er in de prijzen bij de VAB?

De beste speed pedelec volgens de Belgische ANWB

Elk jaar kiest de VAB een elektrische fiets en speed pedelec van het jaar. De grote winnaars bij de e-bikes waren Gazelle en Specialized. Bij de snellere categorie valt een ander merk in de prijzen.

De beste speed pedelec volgens de Belgische ANWB is de Riese & Müller Charger4 GT Rohloff HS. Ja, als je bij de winkel komt is dat een mond vol om uit te spreken. Deze speed pedelec weet de jury te overtuigen door zijn krachtige motor en groot rijbereik.

Dit zijn de allerbeste speed pedelecs volgens de Belgische ANWB
De Kettler Pinniato Speed. (Afbeelding: Kettler)

De particuliere testers waren volgens de VAB dan weer helemaal onder de indruk van het efficiënte versnellingsapparaat en de goede ergonomie. Het is volgens de Belgische ANWB dan ook een echte kilometervreter, waarbij je makkelijk grote afstanden aflegt. Wel heb je een flinke portemonnee voor dit model nodig, want hij kost 9.180 euro.

De Belgische ANWB koos ook een nummer twee. De Kettler Pinniato Speed wist net niet de titel te veroveren. Op zowat elk onderdeel kreeg deze speed pedelec een hoge beoordeling. Deze rappe tweewieler is volgens de jury een combinatie tussen comfort, efficiëntie en degelijkheid. De Kettler Pinniato is net wat goedkoper dan de nummer 1. Deze heb je al vanaf 7.499 euro.

Zo is er getest

De VAB laat de beste speed pedelec testen door zowel een professionele jury als de consument. De professionele jury bestaat uit fietsjournalisten en mensen uit de fietsleasesector. Zowel de professionele jury als de consument krijgt een evengrote stem in de tekst.

Zij geven de fietsen punten op verschillende aspecten, waar ook de prijs kwaliteit meespeelt. Zo komen ze net zoals bij de ANWB tot de elektrische fiets en speed pedelec per jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen