Netflix’s Better Call Saul scoort opmerkelijk negatief record

Films & Series Jeroen Kraak 16 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Better Call Saul wordt beschouwd als een van de beste series op Netflix. Ondanks dat scoort de Breaking Bad-prequel een heel pijnlijk record en dat heeft alles te maken met de Emmy’s.

De Emmy Awards zijn een van de grootste prijzen als het om series en tv-shows gaat. Veel grote titels hebben de prijs dan ook in de wacht gesleept. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Saturday Night Live, The Handmaid’s Tale, Game of Thrones en Breaking Bad.

Een titel die je in het lijstje zou verwachten, is Better Call Saul. Vooral omdat je Emmy Awards in allerlei categorieën kunt winnen, dus niet alleen voor beste serie, maar ook bijvoorbeeld voor beste audio of script. Je zou denken dat de Netflix-serie er echt wel eentje in zijn zak heeft, al is het voor een onbeduidende categorie.

Better Call Saul zet een opvallend slechte reeks neer

Maar niets is minder waar. Better Call Saul heeft nog nooit een Emmy Award gewonnen. En dat terwijl er al zes seizoenen van de Netflix-serie zijn, die overigens net zoals Breaking Bad ontwikkeld is door AMC.

Maar het verhaal wordt nog erger. Better Call Saul is al die jaren 53 keer genomineerd voor een Emmy, maar elke keer ging een andere serie er met de winst vandoor. Dit jaar was het in zeven verschillende categorieën genomineerd, maar wist het weer geen prijs binnen te halen.

Better Call Saul is nog altijd dé serie voor Breaking Bad-fans
Bellen maar! (Afbeelding: Netflix)

Dit keer was het genomineerd in de categorieën voor beste hoofdrolspeler, beste bijrol, beste schrijfwerk, korte komedie en beste montage. In elk van deze categorieën greep het dus mis.

Wat meer erkenning voor de Breaking Bad-prequel op Netflix

Hoe anders is het met zijn voorganger Breaking Bad. Het wist een keer de Emmy te winnen voor beste dramaserie en hoofdrolspeler Bryan Cranston wist liefst vier beeldjes in de wacht te slepen.

Toch moeten we echt niet te veel waarde hechten aan die beeldjes. Uiteindelijk gaat het om de mening van het publiek. De Netflix-serie scoort met een 9,0 bizar goed op IMDb. Op Rotten Tomatoes scoort Better Call Saul zelfs 98 en 96 procent. De serie verdient dus best wat meer erkenning.

Deze gecancelde Netflix-series verdienen een tweede kans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen