Deze gecancelde Netflix-series verdienen een tweede kans

Films & Series Rik Claessen 16 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Netflix heeft al heel wat keren de stekker uit zijn original-series getrokken. Maar wat ons betreft verdienen deze series écht een tweede kans.

Toen Netflix voor het eerst met een eigen geproduceerde serie aankwam, bleken ze goud in handen te hebben. De eerste Netflix original: House of Cards. Dit bleek een regelrecht schot in de roos en vooral het zesde seizoen was adembenemend.

Eind goed, al goed. Dat is niet het geval voor een heleboel andere Netflix originals. Na het succes van House of Cards pompte de streamingsdienst de ene na de andere original-serie het platform op. Velen van de series werden vroegtijdig afgekapt, waardoor we nooit zullen weten hoe het afloopt. Zonde, want een aantal van die series waren ontzettend goed.

Deze series verdienen een comeback op Netflix

Er zijn dan ook veel series die echt een nieuw deel verdienen, of om z’n minst een goed einde. Ik zet ze voor je op een rij.

Hemlock Grove | gecanceld na 3 seizoenen

Hemlock Grove diende een vrij niche genre: dat van bovennatuurlijke mysteries. En we snappen heel goed dat een serie over onder andere weerwolven niet voor iedereen weggelegd is. Maar over het te gekke acteerwerk dat deze Hollywood topcast neerzet, valt niks negatiefs te zeggen.

Met onder andere Bill Skarsgård en ‘onze eigen’ Famke Jansen was het drie seizoenen lang genieten van al het bovennatuurlijke drama. Helaas was niet iedereen het daar mee eens en het tweede seizoen werd matig ontvangen. Dat was genoeg reden voor het productieteam om de stekker eruit te trekken na seizoen drie. Wie weet zien we ooit nog een vervolg of spin-off van deze Netflix-klassieker.

Deze gecancelde Netflix-series verdienen een comeback
(Afbeelding: Netflix)

Cowboy Bebop | gecanceld na 1 seizoen op Netflix

Dit is nog een vrij recente serie. Al na één seizoen werd deze live-actionserie van de immens populaire anime Cowbow Bebop gecanceld. Erg zonde, want Netflix heeft onlangs laten zien dat een live-action serie van een anime hartstikke goed kan werken. One Piece komt na een ontzettend succesvol eerste seizoen met een vervolg.

Waarom werkte het dan niet voor Cowboy Bebop? Daar blijft Netflix mysterieus over, maar waarschijnlijk werd de serie minder goed ontvangen dan verwacht. Jammer, want het was zeker de moeite waard. Wie weet zien ze er toekomst in nadat het tweede seizoen van One Piece ook een succes blijkt.

Helaas werd deze liveaction serie direct gecanceld na seizoen 1
(afbeelding: Netflix)

The Dark Crystal: Age of Resistance | gecanceld na 1 seizoen

The Dark Crystal is een van de meest magische films uit onze jeugd. Dit duistere verhaal van de maker van The Muppets is een regelrechte klassieker. Toen Netflix een prequel in de vorm van een serie bekendmaakte, kon ons geluk niet meer op.

Zoveel kosten je favoriete Netflix-shows om te maken

De serie had alles:een duistere atmosfeer, prachtige sets, geweldige poppen en een algehele gelikte uitstraling. Een officieel statement over het cancelen heeft Netflix nooit gegeven, maar volgens fans lijkt het erop dat juist die gelikte uitstraling het einde betekende van de show. De show kostte ontzettend veel geld om te maken en ondanks positieve reviews werd het geld niet terugverdiend.

The Dark Crystal: Age of Resistance werd al na één seizoen van Netflix gehaald.
(afbeelding: Netflix)

Altered Carbon | gecanceld na 2 seizoenen

Deze sci-fi serie speelt zich zo’n 360 jaar in de toekomst af waar alle menselijke lichamen vervangbaar zijn. Een gaaf, typisch sci-ficoncept. En zo is Altered Carbon ook prima samen te vatten: een gave, typische sci-fiserie. Seizoen 1 was erg vermakelijk en ook seizoen 2 is binge-watchwaardig. Toch trok Netflix de stekker eruit.

Over waarom Altered Carbon gecanceld werd, heeft Netflix nooit een woord gezegd. Balen, want zeker nu de streamingdienst een steeds beter aanbod heeft van science-fictionfilms en -series, zouden we graag een vervolg zien op Altered Carbon.

Zelfs deze Marvel topacteur kon Altered Carbon niet redden
(afbeelding: Netflix)

Santa Clarita Diet | gecanceld na 3 seizoenen door Netflix

Deze serie over een makelaarsechtpaar slaat een vreemde richting in wanneer de vrouw symptomen begint te krijgen, die erop wijzen dat ze een zombie wordt. Raar? Misschien. Vermakelijk? Zeker. De serie kreeg hoe dan ook veel lof voor zijn originaliteit. Zo zei Netflix dat de wereld nog nooit een ‘zom-com’ heeft gehad.

Maar volledig op originaliteit kon de serie niet draaien. Per seizoen werden de kijkcijfers lager en dat was de keuze om deze zombieserie volledig uit zijn lijden te verlossen. Maar het zou geen zombieserie zijn als die niet nog één keer uit de dood mag opstaan. De serie was op momenten erg grappig en keek lekker makkelijk weg. Het mocht dan wel een vreemd thema zijn, écht hard nadenken hoefde je niet. Het was dan ook een perfecte serie om na het werk op de bank te kijken.

Deze 'zom-com' werd keihard gecanceld door Netflix
(afbeelding: Netflix)

The Punisher | gecanceld na 2 seizoenen

Weet je nog? Die goede oude tijd dat Marvel-series op Netflix stonden? Jazeker. Voor de komst van Disney+ stonden er een aantal op Netflix. Denk hierbij aan Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage, Daredevil én The Punisher. Helaas zijn ze allemaal stuk voor stuk gecanceld.

Het hardst treuren we nog wel om The Punisher. Hoofdrolspeler Jon Bernthal zette een ontzettend lompe anti-held neer in de serie. Bovendien was The Punisher een wat grovere, hardere Marvel-serie dan dat we nu gewend zijn. De focus lag echt op de volwassen kijker, en dat missen we met alle vrolijke, gelikte Marvel-series op Disney+ enorm. Hopelijk keert The Punisher ooit nog eens terug naar onze beeldbuis.

Helaas, geen vervolg voor The Punisher op Netflix
(afbeelding: Netflix)

Een vervolg op een van deze series gaan we waarschijnlijk niet snel zien. Gelukkig zijn er wel een aantal andere series waar we erg naar uitkijken dit jaar:

Deze populaire Netflix-series krijgen een spin-off

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen