Deze populaire Netflix-series krijgen een spin-off

Films & Series Rik Claessen 23 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

In de concurrentiestrijd met andere streamingdiensten wil Netflix voortbouwen op hitseries. Van deze series lijkt het er op dat we  een spin-off kunnen verwachten.

Van sommige series krijgen we maar geen genoeg. Als het verhaal afgerond en wel is, kan een spin-off voortbouwen (of afdwalen) van de verhalen waar we zo van houden. Dat kan trouwens ook als een serie nog volop aan de gang is.

Gelukkig is daar het goede nieuws van persbureau Bloomberg waar Lucas Shaw deelt dat Netflix met meerdere spin-offs van haar populaire films en series komt. Van verschillende verhalen van Peaky Blinders tot een variatie op de hitserie Wednesday: Netflix is bezig met een hele rits aan spin-offs.

Peaky Blinders op Netflix

Na een explosief einde van de serie eisen fans, by order of the Peaky Blinders, een vervolg op het verhaal van Thomas Shelby, de gangster uit het Britse Small Heath. De zomer van 2022 bracht ons het zesde, en naar ogenschijn laatste, seizoen van Peaky Blinders.

Peaky Blinders-fan? Deze spin-offs zijn in de maak door Netflix
Cillian Murphy als Thomas Shelby. (Afbeelding: Netflix)

Het bitterzoete einde waarin Tommy besluit om te leven en mogelijk zelfs verlossing te vinden, lieten fans smachten naar meer. Hun kreten lijken gehoord. Er wordt zelfs gesproken over twee spin-offs.

De eerste zou een prequel op Netflix zijn over Polly, de matriarch van de familie Shelby. Hoe deze serie verder wordt ingevuld blijft onduidelijk, al helemaal omdat Helen McRory, de actrice die Polly speelde, in 2021 overleed.

De andere spin-off moet zich een heel aantal jaren na de hoofdserie afspelen. Het toneel voor de gangsterdynastie is dan verplaatst naar Boston in de 20ste eeuw. Wie de hoofdrol krijgt en hoe de serie voortbouwt op Peaky Blinders is nog onduidelijk.

Wednesday

De serie over de macabre dochter uit The Addams Family is een van de best bekeken series van dit jaar. Met meer dan 250 miljoen kijkers was de serie over Wednesday Adams (Jenna Ortega) en haar Sherlock Holmesachtige zoektocht op Nevermore Academy een hit. De serie deed het ook razend goed op social media, waar menig fan een iconisch dansje van de hoofdrolspeelster nadeed.

Wednesday Netflix
Jenna Ortega als Wednesday Addams (Afbeelding: Netflix)

Seizoen één van de show was nog maar net in de lucht of de makers hadden het al over een vervolg. Nu lijkt er voorrang te worden gegeven aan een spin-off die de knotsgekke en ietwat aparte oom van Wednesday volgt: Uncle Fester.

De schrijvers van de serie moeten nog tot een plot komen en acteurs optrommelen, waardoor er een mogelijkheid bestaat dat er wellicht nooit een Uncle Fester-serie komt. Maar Netflix heeft gezien dat Wednesday enorm veel kijkers trekt, waardoor meerdere The Addams Family-series een logische vervolgstap zouden zijn.

Extraction spin-off

Wat? Maar WANT, Extraction, het bloedstollende verhaal over een huursoldaat (Chris Hemsworth) die wordt ingezet om de zoon van een drugscrimineel te redden, was een film en géén serie! Dat klopt. En met de release van Extraction 2 dit jaar ziet Netflix wel iets in een spin-off in de vorm van een serie.

Extraction krijgt mogelijk een spin-off
Chris Hemsworth and Rudhraksh Jaiswal in Extraction (2020) Netflix/Jason Boland

Niet gek, want de wereld van hoofdpersoon Tyler Rake biedt veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een prequel die een jonge Tyler en het team waarin hij werkt introduceren. Verdere details over de serie zijn niet bekend.

Spin-off helpt Netflix in concurrentiestrijd

De spin-off series zullen steeds vaker voorkomen in de harde concurrentiestrijd tussen de streamingsplatformen. Ieder platform heeft inmiddels wel zijn eigen variatie op eerdere successeries. Denk aan Better Call Saul en Breaking Bad, de vele Star Wars-series van Disney+ als Ahsoka en Obi-Wan Kenobi, en natuurlijk House of The Dragon als prequel van Game of Thrones op HBO Max.

Het lijkt er in ieder geval op dat we genoeg te kijken zullen hebben.

Deze tien films en series op Netflix moet je kijken volgens Reddit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen