Deze tien films en series op Netflix moet je kijken volgens Reddit

Films & Series Dennis Mons 6 aug 2023
Leestijd: 6 minuten

Het vinden van de juiste films en series op Netflix is soms een nachtmerrie, maar er zijn community’s op bijvoorbeeld IMDb en Rotten Tomatoes die je op weg helpen. En Reddit vlakken we ook niet uit: deze gebruikers komen met deze tien geweldige tips.

Het is soms verdraaid lastig om nieuwe content te vinden op streamingplatformen. Niet verwonderlijk, aangezien er talloze zijn, zoals HBO Max (nu Max), Disney+, AppleTV+, Prime Video en Sky Showtime. Toch blijft (vooralsnog) Netflix heer en meester, ondanks hogere prijzen.

Netflix heeft verborgen parels die je moet kijken

Oké, ‘moet’ is een groot woord. Maar als je echt iets unieks wilt vinden wat je wellicht nog niet hebt gekeken, is Reddit een fijne uitvinding. De gebruikers daar zijn zeker geen officiële critici, maar ze weten wel van de hoed en de rand. Hier zijn tien films en series die je (volgens hen) wellicht wilt zien.

1. The Haunting of Hill House (2018)

Deze serie zet je op het puntje van je stoel. Het is een horrorserie die niet enorm inspeelt op schokkende horror, maar je continu het gevoel geeft dat er iets gaande is wat je niet kunt verklaren. Dus als je ‘s nachts geluidjes hoort, slaap je een stuk minder fijn.

2. Dark op Netflix is magistraal

Sommige mensen hebben nogal moeite met tv-series die niet in het Engels of Nederlands zijn. Dark is van Duitse makelij, en potverdrie, wat is het ontzettend goed.

Wat als je een grot vindt die je van 2019 naar 1986 en 1953 laat reizen? En hoezo gebeurt dat alleen daar? Wie zit daarachter?

Verwarrend, en het is een absoluut uitstekend geschreven serie. Zie het een beetje als Lost, maar dan donkerder. En niet zo’n beetje ook.

3. Midnight Mass

Stel je voor; je woont in een klein dorp en ineens komt er een nieuwe priester in je kerk. Fris gezicht, maar is hij wie je denkt dat hij is? Dit is een absoluut meesterwerk en wellicht een van de beste Netflix Originals ooit gemaakt. Hamish Linklater speelt een van de hoofdrollen en hij is creepy as f*ck.

4. The Last Kingdom (2015-2022)

Houd je van historische fictie? Dan is The Last Kingdom echt iets voor jou. Deze actievolle serie volgt de avonturen van Uhtred van Bebbanburg, een Saksische jongen die door Vikingen is gevangengenomen en opgevoed.

Gesitueerd in 9e eeuws Engeland, worden de koninkrijken Wessex en Mercia aangevallen door binnenvallende Denen. Onze held Uhtred raakt klem tussen zijn Viking-opvoeding en zijn Saksische afkomst, terwijl de Engelse koninkrijken vechten voor overleving.

Maar maak je geen zorgen, Uhtred is niet zomaar een willekeurige Saxon-Viking-hybride. Hij is ook een badass krijger die niet bang is om zijn vuisten te gebruiken. En hij heeft een nogal droog gevoel voor humor, wat zorgt voor een paar grappige momenten in de serie.

5. Arcane (2012-nu)

Je hoeft geen LoL-fan (League of Legends) te zijn om deze bijzondere en intense serie te waarderen. Deze show heeft alles: magie, mysterie, actie en hart. En dat alles los van absoluut briljante animatie in een geheel eigen stijl.

Het verhaal volgt twee zussen, Vi en Jinx, die aan de tegenovergestelde kanten van een oorlog terechtkomen tussen de technologisch geavanceerde stad Piltover en de onderdrukte ondergrondse stad Zaun.

Vi is een stoere vechter die altijd voor haar zus Jinx klaarstaat. Jinx is een getalenteerde wapenbouwer die een beetje gestoord is. De twee zussen zijn onafscheidelijk, maar als ze aan de tegenovergestelde kanten van de oorlog komen te staan, wordt hun band op de proef gesteld.

Arcane is een briljante Netflix-serie voor fans van actie, humor en fantasy. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe serie om te bingewatchen, dan is dit zeker een aanrader!

6. Mindhunter (2017-2019)

Mindhunter is een geweldige serie voor mensen die geïnteresseerd zijn in de psychologie van misdaad. De serie laat zien hoe seriemoordenaars denken en hoe ze werken. Het is fascinerend om te zien hoe de FBI-agenten proberen om in de hoofden van deze mensen te kruipen en te begrijpen wat hen motiveert.

Jonathan Groff is briljant als de agent ‘Ford’ en Holt McCallany staat hem bij. De chemie tussen deze twee heren is simpelweg magisch. Ga er zeker even goed voor zitten, want de serie kan prima op je zenuwen werken.

7. Black Mirror

Dat je deze serie ‘moet’ kijken, staat buiten kijf. Het is zonder enige twijfel één van de beste Netflix-series als het gaat om het gevaar van technologie. Natuurlijk blazen we hoog van de toren over wat we al dan niet kunnen op dat gebied, maar Black Mirror zet ons wel even op onze plek. En het is verdraaid ongemakkelijk.

Black Mirror heeft inmiddels meerdere seizoenen die zich afspelen in zowel het VK als in de VS en schotelt ons een spiegel voor. Wat als de toekomst alleen maar draait om likes? Wat we in de toekomst AI zijn gang laten gaan? En in hoeverre worden we slaven van technologie? Deze serie dekt dat allemaal.

We zitten inmiddels in seizoen 6. En we raden de afleveringen Joan is Awful en Loch Henry ten zeerste aan. Als je dat aankunt.

8. Netflix heeft een pratend paard en het is briljant

BoJack Horseman (2014-2020) is een ogenschijnlijk ‘geinige’ animatieserie zoals bijvoorbeeld South Park of The Solar Opposites. Niets is minder waar, want het dekt ladingen waar niemand zijn vingers aan wil branden.

BoJack pakt problemen aan zoals depressie, alcoholisme en trauma. Dat klinkt heel zwaar (en dat is het ook), maar de serie weet het op een humoristische wijze te brengen én de serie geeft inzicht en wijze levenslessen. Wat mij betreft een ondergewaardeerde serie.

9. Sex Education (2019-2023)

In een verfrissend coming-of-age-jasje, Sex Education op Netflix mengt humor en oprechtheid op briljante wijze. Ze zeiden zelfs op Reddit: “Sex Education – zo’n geweldige oprechte ondeugende komedie! Het laatste seizoen komt ook dit jaar uit.”

De serie draait om Otis, een sociaal onhandige middelbare scholier, en zijn rebelse schoolgenoot Maeve, die zich samen inzetten om seksadvies te geven aan hun medestudenten. Terwijl ze hun eigen onzekerheden en relaties proberen uit te vogelen, ontstaat er een unieke band.

10. Netflix scoort hard met de Koreaanse serie Beef

Beef is een spannende, donkere komedieserie op Netflix. De serie volgt de nasleep van een road rage-incident tussen twee vreemden, Amy Lau en Danny Cho.

Naarmate het verhaal zich ontvouwt, gaat het van een onbeduidend straatgevecht tot een diepgaand commentaar op ouderschap, relaties en de essentie van het leven. De serie geeft een bijzondere inkijk in Aziatische personages die zich losmaken van stereotypen. De serie gaat ook in op de impact van emotionele onbeschikbaarheid en ouderlijk trauma.

Dus als je op zoek bent naar een grappige en uiteindelijk hartverwarmende show die je aan het denken zet, dan is Beef zeker het bekijken waard. Wees gewoon voorbereid om een beetje van streek te zijn onderweg.

Al met al is er dus genoeg te ontdekken op Netflix. We hebben het idee dat het eindeloze scrollen hiermee enigszins opgelost wordt.

Pluto TV is het meesterlijke gratis antwoord op Netflix en Ziggo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen