Pluto TV is het meesterlijke gratis antwoord op Netflix en Ziggo

Apps Jeroen Kraak 2 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Ben je dure streamingabonnementen zoals Netflix zat? Er zijn gewoon gratis alternatieven. Een van de beste gratis streamingdiensten is Pluto. Wij vertellen je wat het is en hoe je het kunt kijken.

Een Netflix-abonnement is tegenwoordig vrij prijzig, vooral omdat je je account niet meer kunt delen. Waar je eerst de kosten kon delen met een aantal mensen, moet je nu zelf de volle mep betalen. Gelukkig zijn er goedkopere alternatieven zoals Amazon Prime Video of SkyShowtime. Het kan echter ook helemaal gratis.

@wantnl

De nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 5 🥰 #samsung #samsunggalaxy #samsungphotography #samsungfold #samsungunpacked #galaxyunpacked #samsunggalaxyfold5 #android

♬ origineel geluid – WANT

Geen Netflix meer nodig

Nee, we hebben het niet over een tv-zender die 24/7 een livestream heeft van de planeet of cartoons over de hond van Mickey Mouse. Pluto TV is de gratis streamingdienst van Paramount. Titels van die filmmaatschappij zie je onder andere op SkyShowtime.

Waarschijnlijk denk je nu: “SkyShowtime, daar moet je toch net zoals Netflix voor betalen?” Ja, dat klopt, maar Pluto TV staat los van die streamingdienst. In plaats van abonnementen haalt deze dienst zijn inkomsten uit reclames.

Pluto TV werkt wel iets anders dan Netflix. Er zijn on-demand series en films, maar de dienst bestaat vooral uit allerlei verschillende tv-kanalen. Het is dus eigenlijk meer een vervanging van je KPN- of Ziggo-abonnement.

Dit is Pluto TV

In totaal heeft Pluto TV meer dan 250 kanalen, maar ook series en films. Deze zijn vooral van CBS, een Amerikaans mediabedrijf dat onder Paramount valt. Je ziet via de dienst dan ook series als Cheers, Frasier en Star Trek.

Pluto TV Netflix alternatief
Gordon Ramsay op de streamingdienst. (Afbeelding: Pluto TV)

Hoewel Pluto TV beschikbaar is voor een aantal Europese landen, hoort Nederland daar niet bij. Je kunt de dienst echter toch gebruiken via een VPN. Het best doe je dat door je locatie op de Verenigde Staten te zetten. Dat land heeft veruit het meeste aanbod. Dat trucje ken je wellicht van Netflix, waar het in de VS ook meer content heeft.

Pluto TV biedt niet alleen reguliere televisie aan. Het biedt ook sport aan. Als je je VPN op de Verenigde Staten zet, heb je ook toegang tot kanalen als Fox Sports en het NFL-channel. Als liefhebber van Amerikaanse sporten zit je dus goed.

Zoals gezegd vind je er ook series en films. Wel moet gezegd worden dat dit vooral oudere titels zijn. De nieuwe content houdt Paramount toch vooral voor Sky Showtime.

Desondanks is de algemene indruk van deze Netflix-concurrent erg positief. “Voor iedereen die geen kabel-tv meer wil, is dit een ideale oplossing. Het is een mix tussen gratis streamen en reguliere televisiekanalen. Doordat het gratis is, is het makkelijk uit te testen.”

Zo werkt het

De stappen die je moet ondernemen om Pluto TV te starten:

  • Zet je VPN op de Verenigde Staten
  • Ga naar Pluto.tv
  • Je hoeft geen account aan te maken en kunt gewoon streamen

Zoals je ziet, hoef je dus niet veel te doen voor deze gratis streamingdienst. Zo kijk je simpel gratis tv en heb je een alternatief voor Netflix.

Gratis streamingdienst bezorgt Netflix concurrentie uit onverwachte hoek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen