Gratis streamingdienst bezorgt Netflix concurrentie uit onverwachte hoek

Films & Series Jeroen Kraak 11 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Er komt deze zomer een nieuwe streamingdienst bij die interessant belooft te worden. Het mooie is dat deze ook helemaal gratis is. Netflix krijgt dus concurrentie en ook nog eens uit een hoek waaruit je het niet verwacht.

Bij streamingdiensten denk je wellicht aan Netflix, Disney+ en HBO Max. Toch zijn er ook een aantal gratis alternatieven waar we eerder al eens over hebben geschreven. In die laatste groep komt er nu eentje bij met interessante programma’s.

NASA komt met een eigen Netflix die gratis is

De organisatie die zich gaat mengen tussen Netflix en Disney+ is niemand minder dan NASA. Ze komen met de streamingdienst NASA+. Niet alleen zullen er live-streams van ruimtemissies te zien zijn, maar er komen ook unieke beelden en speciale programma’s op de dienst.

NASA heeft natuurlijk al ervaring met het maken van content. Regelmatig zijn er via de website en YouTube beelden en livestreams te zien van missies. Nu worden die dus ook gebundeld in de speciale streamingdienst, vergelijkbaar met Netflix.

NASA zegt het volgende over hun eigen Netflix: “We brengen ruimte on-demand binnen het nieuwe streamingplatform van NASA. Zo kunnen we nog beter verhalen vertellen over hoe NASA de onbekende ruimte verkent.”

Op Android, iPhone en andere apparaten

De nieuwe ‘ruimte-Netflix’ is beschikbaar via de NASA-app op iPhone en Android. Ook kun je NASA+ bereiken via de website, zowel op desktop als mobiele telefoon. Bovendien komt er ook een speciale app voor apparaten zoals de Apple TV en Google Chromecast.

Het mooie aan de streamingdienst is dat deze, zoals gezegd, helemaal gratis is. Ook heb je geen last van reclames of andere advertenties. Bovendien moet de app je nog meer informatie geven over de ruimte en projecten waar NASA mee bezig is. De beta-versie van de app is hier al te vinden. Hoewel het momenteel nog in de beta-fase is en dus misschien wat beperkt lijkt, zal er veel meer informatie worden toegevoegd.

Netflix gooit olie op het vuur tijdens acteursstaking met vacature

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen