Disney+ werkt aan Star Wars-versie van deze vette Marvel-serie

Films & Series Jeroen Kraak 16 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Terwijl bijna alle Star Wars-content op Disney+ een groot succes blijkt te zijn, geldt dat niet in dezelfde mate voor Marvel. Toch zijn er enkele titels die er echt uitspringen. Een daarvan krijgt nu een speciale Star Wars-editie.

Disney+ is de thuisbasis voor alle Marvel- en Star Wars-fans. Je kunt er niet alleen bijna alle films van de afgelopen jaren bekijken, maar de streamingdienst heeft ook een aantal series exclusief voor het platform geproduceerd.

Titels zoals The Mandalorian, Andor en Ahsoka zijn echte toppers. Bij Marvel is dat niet altijd het geval, hoewel Loki, Moon Knight en What If…? je zeker laten genieten. Voor fans van die laatste serie is er nu goed nieuws, want volgens Hollywood-insider Daniel Richtman wil Disney+ nu een Star Wars-versie maken.

What If… Star Wars zijn eigen versie krijgt?

Hoewel What If…? misschien niet de bekendste Marvel-serie op Disney+ is, is het wel een serie waar echte fans zeker van genieten. In deze serie zien we hoe verhalen uit het Marvel universum net iets anders zouden kunnen lopen dan we gewend zijn.

Deze aanpak levert unieke verhalen op, zoals Captain Britain, een Britse vrouwelijke versie van Captain America. Bovendien kan Marvel door het multiversum alle kanten op. De vraag is dan ook hoe Disney+ precies de nieuwe What If…? wil aanpakken.

Marvel What If?
Tijd voor actie! (Afbeelding: Marvel)

Veel is nog onbekend. Het enige wat we door Richtman weten, is dat de Star Wars-versie van de Marvel-serie in de planning zit. Het is dus nog onbekend wie er precies bij het project betrokken zijn. Hoewel de Marvel-editie geanimeerd is, wil dat niet zeggen dat het ook voor de nieuwe titel het geval zal zijn.

Net zoals bij Marvel is er genoeg content

Het Star Wars-universum gaat veel verder dan alleen films en series. Er zijn dan ook genoeg boeken en strips om content uit te putten. Sterker nog, er was eerder een What If…?-strip van Star Wars dan van Marvel. In die reeks kreeg de originele trilogie een compleet ander scenario.

Eigenlijk is het dus vrij logisch dat Disney+ een What If…?-versie van Star Wars gaat maken. Toch lijken we nog wel even te moeten wachten. Tot die tijd kunnen we het doen met de strips en de What If…?-versie van Marvel.

Volgens Rotten Tomatoes zijn dit de beste Marvel-series op Disney+

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen