Deze Star Wars-series en films verschijnen de komende twee jaar op Disney+

Films & Series Rik Claessen 31 dec 2023
Leestijd: 5 minuten

Fans van Star Wars hebben de komende twee jaar genoeg om naar uit te kijken. Een hoop nieuwe series en zelfs een paar films staan op de planning van Disney.

Het is je misschien al opgevallen dat Disney al geruime tijd geen Star Wars-films meer heeft uitgebracht. Sinds het niet al te spectaculaire einde van de Rey-trilogie, is er na The Rise of Skywalker geen Star Wars-film meer verschenen. In plaats daarvan hebben we een hele reeks aan Star Wars-series gekregen.

En die vallen goed in de smaak bij fans. Wie met veel plezier naar The Mandalorian, Ahsoka en natuurlijk Obi-Wan Kenobi keek, kan zich vast verheugen op de komende twee jaar.

Deze Star Wars-series verschijnen in 2024

Disney heeft namelijk een aantal nieuwe Star Wars-series in het verschiet liggen. Voor wie liever een Star Wars-film kijkt ziet de toekomst er ook rooskleurig uit. Deze Star Wars-films en -series kun je de komende tijd verwachten.

Star Wars: The Acolyte

Over Star Wars: The Acolyte weten we nog niet heel veel. Zo houden de makers de releasedate nog geheim. Wat we wel weten is dat het een live-action serie wordt die zich afspeelt in de tijd van de High Republic. Dit is een tijd waarin de Jedi Order nog in zijn volle glorie is. Mogelijk dat we dus Yoda tegen kunnen komen in de serie.

Toch zal de serie een duistere wending nemen, aangezien het zich zal afspelen in de laatste dagen van de High Republic. Dat is overigens ook de tijd dat Count Dooku een leerling van Yoda wordt.

Bijna alle Sith lords in Star Wars hebben gele ogen en dit is waarom

Over het plot blijft het dus nog gissen. Maar dat het een duistere serie wordt is wel duidelijk. Inmiddels is de cast wel bekendgemaakt. De serie zal acht afleveringen hebben en zal ergens in 2024 verschijnen.

Star Wars The Acolyte verschijnt waarschijnlijk volgend jaar
(Afbeelding: Disney)

Bad Batch seizoen 3

Deze geanimeerde spin-off van de Star Wars: The Clone Wars komt met zijn derde, en waarschijnlijk laatste, seizoen in 2024. De serie wordt geregisseerd door Dave Feloni. Een serie geregisseerd door Feloni staat gelijk aan geweldige afleveringen.

Het derde seizoen van The Bad Batch zal weer de elitegroep van Clone-troopers volgen die in de nasleep van Order 66 zich staande probeert te houden in een veranderend universum. Nadat Emperor Palpatine in seizoen 2 van de serie verscheen, hinten de makers erop dat hij in het nieuwe seizoen een nog grotere rol zal spelen.

Star Wars the Bad BAtch
(Afbeelding: Disney)

Star Wars: Skeleton Crew

Deze serie wordt door de makers beschreven als de ‘intergalactische versie van een coming-of-agefilm uit de jaren ’80’. Wat we daar precies bij moeten denken is nog niet duidelijk. We weten wel dat topacteur Jude Law de hoofdrol heeft.

Star Wars: Skeleton Crew zal zich in dezelfde tijdsperiode afspelen als The Mandalorian en Ahsoka. Grote kans dat we personages uit deze Star Wars-klassiekers tegen kunnen komen. Het verhaal zal gaan over een Jedi die vier verloren kinderen door de melkweg moet escorteren terug naar huis.

Star Wars Skeleton Crew
(Afbeelding: Disney)

Tales of the Jedi seizoen 2

Het eerste seizoen bracht ons de oorsprong en het verleden van Ahsoka Tano. Regisseur Dave Filoni deelde dat hij erg veel plezier beleefde aan het eerste seizoen. Daarom keert hij terug voor een vervolg op deze geanimeerde origin-stories.

Welke Jedi er deze keer onder de loep genomen wordt weten we nog nog niet. Hoogstwaarschijnlijk zal de serie in 2024 verschijnen.

Dit kan je in 2025 en daarna van Star Wars verwachten

Andor seizoen 2

Het nieuwe seizoen van Andor zou eigenlijk in 2024 op Disney+ moeten verschijnen. De uitgestelde releasedatum is volledig aan de Hollywoodstakingen te wijten. En dat is jammer, want het eerste seizoen over rebel Cassian Andor liet een positieve indruk achter.

In seizoen twee krijgen we twaalf afleveringen voorgeschoteld waarin we meer en meer personages uit Star Wars: Rogue One terug kunnen zien. Andor seizoen 2 zal zijn verhaal rondom opstand en de rebellen tot een climax laten komen vlak voor de gebeurtenissen van Rogue One.

Star Wars Andor disney
Andor. (Afbeelding: Disney)

Film over Rey Skywalker

Fans die graag weer eens een Star Wars-film willen zien, moeten helaas tot 2025 of zelfs daarna wachten. Lucasfilm heeft drie nieuwe Star Warsfilms aangekondigd, waarvan de eerste over Rey Skywalker gaat.

De nog titelloze film zal zich zo’n 15 jaar na de gebeurtenissen van The Rise of Skywalker afspelen. Daisy Ridley keert weer terug als Rey. Over het plot is nog niks bekend. De productie voor de film zal in 2024 beginnen.

Rey Skywalker in de laatste Star Wars film van Disney
Disney

Dawn of the Jedi

De tweede aangekondigde film zal een flinke sprong in de tijdlijn maken. Veel recente films en series spelen zich relatief dichtbij na elkaar af, zoals The Mandalorian en Ahsoka. Voor Dawn of the Jedi worden we maar liefst 25.000 jaar voor de gebeurtenissen van Star Wars: The Phantom Menace teruggenomen.

Tel de naam en de tijdsperiode bij elkaar op en het wordt duidelijk dat we waarschijnlijk een verhaal over het ontstaan van de Jedi-orde te zien krijgen. Een plot is nog niet bekend, maar grote kans dat we nog voorheen ongeziene Jedi’s tegen kunnen komen.

Film over The Mandalorian?

Dave Feloni zal de derde aangekondigde film onder handen nemen. Deze live-action zal zich rond de tijd van The Mandalorian afspelen. Zoals het er nu naar uitziet zouden een Marvel-achtig-ensemble van helden kunnen verwachten. Aangezien meerdere Star Wars-series zich in de tijd van The Mandalorian afspelen.

Denk maar aan Ahsoka, The Book of Boba Fett en die nieuwe Skeleton Crew die samen een heuse Mandoverse maken. Meer details laten nog op zich wachten, wat deels te danken is aan de promotie van Feloni. De regisseur is onlangs benoemd tot Chief Creative Officer bij Lucasfilm.

Ahsoka Disney+
Ahsoka (Afbeelding: Disney)

De beste man zal eerst eens moeten wennen aan zijn bomvolle agenda voordat we meer info krijgen over deze Mandoverse.

Deze nieuwe Star Wars en Marvel-series zie je in 2024 allemaal op Disney+

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen