Disney geeft man die Star Wars in leven hield de sleutels van het universum

Films & Series Mark Hofman 22 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Disney heeft Dave Filoni, de man achter Clone Wars en Ahsoka, de sleutels van het Star Wars-universum gegeven. Met andere woorden: de iconische franchise van George Lucas heeft eindelijk weer een sprankelende toekomst.

Of het nu gaat om fouten in Star Wars-films die we nog nooit eerder zagen of de reden achter de gele ogen van de Sith: we zijn gek op het universum van George Lucas en kunnen er geen genoeg van krijgen. Althans, de laatste jaren wel een klein beetje, want het was op filmgebied in ieder geval niet best. Gelukkig komt daar nu een einde aan, want Disney doet het enige juiste.

Dave Filoni krijgt de sleutels van Star Wars

Dave Filoni is officieel beloond voor het krankzinnig succesvolle werk dat hij deed voor Ahsoka, The Mandalorian en veel andere projecten. De man die Star Wars in leven hield, is benoemd tot Chief Creative Officer van Lucasfilm. Zoals het hoort.

Volgens Vanity Fair werkt Filoni nauw samen met ontwikkelaar Carrie Beck. De twee moeten nog wel rapporteren aan Kathleen Kennedy, maar verder hebben ze alle vrijheid om de richting van Star Wars te bepalen.

Naast zijn titel van Executive Vice President wordt Filoni, naar eigen zeggen, betrokken bij de algehele koers die de franchise zal varen. Daarnaast zal hij echter nog wel de rol van regisseur op zich nemen voor de veelbesproken New Republic-film. Dat is overigens iets om enthousiast over te zijn, want deze films verbinden Ahsoka, The Mandalorian en The Book of Boba Fett met elkaar.

Star Wars Clone Wars Disney Plus afleveringen
(Afbeelding: Lucasfilm)

Filoni werkt al langer achter de schermen aan Star Wars. Hij was de grote man achter The Clone Wars (film en serie), bouwde de Rebels-serie en werkte aan Ahsoka. Verder was hij als regisseur betrokken bij The Mandalorian en The Book of Boba Fett. Volgens sommigen heeft Filoni het Star Wars-universum met deze projecten in leven gehouden toen de films de fans in de steek lieten.

Fans zijn verdeeld

Hoewel je mijn mening over de keuze van Disney waarschijnlijk al door dit hele artikel heen ziet, zijn fans online eigenlijk nog best wel verdeeld. Zeker na de veelbesproken aflevering van Ahsoka, waar mijn vertrouwen echt gewonnen werd, leek het er vooral op dat bijna alle fans erop zaten te wachten.

Maar niets is minder waar. Een greep uit de reacties:

Hoe je het verboden gratis Netflix-alternatief Vudu gewoon in Nederland gebruikt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen