Waarom Marvel-fans extra moeten genieten van dat tweede Loki-seizoen

Films & Series Sabine Schults 10 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Voor Marvel-fans is het maar goed dat het tweede seizoen van Loki dit jaar nog verschijnt. Het is waarschijnlijk namelijk de enige MCU-serie die dit jaar nog naar streamingdienst Disney+ komt. Andere series uit de franchise zijn naar verluidt uitgesteld tot 2024.

The Hollywood Reporter meldt dat Marvel-series zoals (het nieuwe seizoen van) What If…?, Echo en Daredevil: Born Again nieuwe releasedata hebben gekregen. Dat zou allemaal te maken hebben met de stakingen in Hollywood. Naar verluidt behoudt het tweede seizoen van Loki wel zijn releasedatum van 6 oktober.

Waarom Marvel-fans extra  genieten van Loki

Het lijkt erop dat Loki de laatste Marvel-serie is die dit jaar verschijnt. Begin september verscheen er nog wel het tweede seizoen van I Am Groot, en het volgende seizoen van Loki wordt op 6 oktober verwacht. Dat zou betekenen dat fans nog enkele maanden met een leeg gat achterblijven.

Hoewel Marvel de berichtgeving van THR over Loki nog niet heeft bevestigd, heeft de nieuwssite het vaker bij het rechte eind als het gaat om nieuws over het MCU. Eerder stelde de studio bovendien ook al verschillende Fase 5- en Fase 6-films binnen de MCU-franchise uit.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn het tweede seizoen van What If…? en de series X-Men 97 en Agatha: Coven of Chaos (mogelijk hernoemd naar Agatha: Darkhold Diaries) het verst in ontwikkeling. Dat zou betekenen dat deze drie Marvel-series mogelijk aan het begin van 2024 zullen verschijnen en Loki opvolgen.

Uitstel is beter dan afstel

Het is duidelijk dat de acteursstakingen in Hollywood een grote impact hebben op te verschijnen films en series. Eerder besloot Disney al om de stekker te trekken uit de niet-Marvel-series Spiderwick Chronicles en Nautilus. Het is echter onwaarschijnlijk dat Marvel-series dezelfde behandeling krijgen, aangezien het MCU nu eenmaal gigantisch populair is.

Disney+ wil dit jaar nog scoren met deze grote Marvel-titels
Loki vol in actie. (Afbeelding: Disney)

Het uitstellen van shows is de enige manier om de populairste content van de streamingdienst toch uit te brengen, maar wel te spreiden qua releasedata. Het lijkt er in elk geval op dat fans het beste extra moeten genieten van Loki, want het is niet zeker wanneer de volgende Marvel-serie verschijnt.

Vergeten Marvel-serie is vijf jaar na release nog steeds het kijken waard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen