Dennis Mons
Dennis Mons Apple 11 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze slimme keyboardfuncties op iPhone moet je proberen

Ook al zijn we doorgewinterde techredacteuren, ook wij ontdekken nog steeds nieuwe aspecten van hard- en software die we testen. En hoewel deze twee keyboardfuncties op je iPhone ons wel bekend waren, kan het goed zijn dat jij er nog niet van gehoord hebt.

We schrijven vaak over bijzondere opties op je iPhone waarvan je het bestaan wellicht niet van wist. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een ‘geheime knop’ door middel van het tikken op de achterkant talloze functie plotsklaps te gebruiken.

Het iPhone-keyboard kan meer dan je denkt

Al eerder hebben we gemeld dat het volledig intikken van je e-mailadres niet meer nodig is. Je kunt hier namelijk eenvoudig een shortcut voor maken in je instellingen.

De handigste optie is dus een makkelijke hack. Je hoeft alleen je gehele e-mailadres af te korten voor bijvoorbeeld ‘@@’. Dit doe je in je toetsenbord-instellingen. Ga hiervoor op je iPhone naar Instellingen, Algemeen en Toetsenborden. Hier vind je de optie Tekstvervanging.

Maar je keyboard heeft nog een andere prettige shortcut. Een van de eerste trucjes is het dubbeltikken op de spatiebalk. Dit kan je een beetje tijd besparen als je echt snel een lange boodschap wilt typen.

Dat is natuurlijk als je iemand bent die liever één lange boodschap verstuurt in plaats van een hele reeks individuele berichten, waardoor de telefoon van de ontvanger steeds opnieuw een geluid maakt en oplicht.

Deze functie moet je echt wel even instellen. Ga hiervoor naar de Instellingen, vervolgens naar Algemeen en schakel daar onder Toetsenborden de Sneltoets voor punt in. Als je nu tweemaal op de spatiebalk drukt, krijg je direct een punt en een spatie.

iPhone 15 krijgt bijzondere camera die nog betere foto's maakt
De iPhone 14 Pro. (Afbeelding: Unsplash/Omar Al Ghosson)

Je toetsenbord is ook een hele fijne muis

Je zal ongetwijfeld een keer een fout in een tekst hebben gemaakt die je wilt verbeteren. Maar de cursor op de juiste plek krijgen door op de tekst te klikken kan verdraaid handig zijn.

Gelukkig heeft Apple daar een ontzettend fijne oplossing voor gevonden. Je toestenbord is namelijk ook een trackpad. Voor deze functie hoef je niet naar de instellingen te gaan.

Houdt simpelweg de spatiebalk ingedrukt. Je ziet nu dat alle letters grijs worden. Beweeg vervolgens over de blanco toetsen en je zal zien dat je supermakkelijk je cursor kunt plaatsen waar je wilt, of een stuk tekst selecteren. Dit soort fijne trucjes maken je iPhone nog fijner in gebruik.

5 handige Google Maps-functies op je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!