Wie Rebel Moon niet kan verdragen wil deze sciencefictionfilms op Netflix een kans geven

Films & Series Jeroen Kraak 4 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Met Rebel Moon wil regisseur Zack Snyder een nieuw universum creëren op Netflix. Als je liever andere sciencefictionfilms ziet, heeft de streamingdienst genoeg keuze. Wij lichten de beste titels voor je uit.

Ondanks zijn goede bedoelingen weer regisseur Zack Snyder nog niet echt indruk te maken met Rebel Moon. De Netflix-film scoort een magere 5,7 op IMDb en een weerzinwekkende 24 procent op Rotten Tomatoes. We kunnen ons dus best voorstellen dat je liever iets anders kijkt.

Gelukkig heeft Netflix alternatieven op het gebied van sciencefictionfilms. Zo hoef je in ieder geval zelf niet te rebelleren bij de streamingdienst.

Netflix is niet het juiste platform voor sciencefictionfilms

Als je een echte sciencefictionfan bent moeten we eerlijk zeggen dat Netflix, ondanks de verschijning van Rebel Moon, niet het beste platform is. Het ligt voor de hand om dan een abonnement te hebben op Disney+, vanwege alle Star Wars-content.

Ook HBO Max heeft grotere sciencefictiontitels dan Netflix. Op die streamingdienst vind je onder andere Dune, Interstellar en Ready Player One.

Sciencefiction op Netflix

Ben je nog niet afgehaakt na de bovenstaande anticlimax? Gelukkig! Ik begrijp dat je niet op meerdere streamingdiensten een abonnement hebt, want dat is flink prijzig.

Daarom heb ik met de nodige moeite een lijstje van waardige sciencefictiontitels op Netflix op een rijtje gezet. En eerlijk gezegd, die titels zijn best vermakelijk.

Don’t Look Up

Don’t Look Up is misschien wel de bekendste sciencefictionfilm op Netflix van de laatste jaren. Dat komt door de enorme sterrencast die aan de film heeft meegewerkt. Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep en Cate Blanchett zijn slechts enkelen die een rol hebben in de film.

In Don’t Look Up moeten twee astronomen een mediatour maken om de mensheid te waarschuwen. Er komt een komeet richting aarde die al het leven kan vernietigen. Net zoals Rebel Moon is dit een echte original van de streamingdienst.

The Hunger Games

Wat mij betreft mag je The Hunger Games echt wel onder het genre sciencefiction laten vallen. Het eerste deel dateert alweer uit 2012, maar is nog steeds echt wel de moeite waard om te kijken.

In een angstaanjagende toekomst worden tieners Katniss en Peeta gevraagd voor een tv-programma waarin jonge deelnemers een gevecht op leven en dood moeten voeren. Volgens veel kijkers is deze film epischer dan Rebel Moon.

Love and Monsters

Liefde en monsters, zo’n titel moet wel zorgen voor succes toch? Hoewel er misschien met enorme ruimteschepen door het heelal wordt geracet, zijn er wel buitenaardse wezens die de aarde onveilig maken.

In deze actiefilm vol met humor besluit de sympathieke maar onfortuinlijke Joel zeven jaar na de monsterapocalyps zijn bunker te verlaten en op zoek te gaan naar zijn ex. Ja, dat klinkt niet als het beste plan uit de geschiedenis van de mensheid en dat is het dus ook niet. Hoe dat allemaal afloopt zie je op Netflix.

Life

Over onheilspellend buitenaards leven op Netflix gesproken, bij Life kunnen ze er ook wat van. In deze sciencefictionfilm wordt een eencellig organisme in een bodemmonster van Mars gevonden. Even voor de duidelijkheid: dat zijn niet die enorm angstaanjagende figuren uit Love and Monsters.

Maar dat betekent niet dat een eencellig organisme niet gevaarlijk kan zijn. Deze heeft er namelijk voor gezorgd dat er geen leven op Mars meer is te vinden. Krijgt de aarde met hetzelfde noodlot te maken?

El Hojo

Netflix zou Netflix niet zijn als er geen buitenlandse titels op de streamingdienst staan. El Hojo is net zoals Rebel Moon een echte original op de streamingdienst, maar wel eentje die best wel weerzinwekkend is.

In een gevangenis wordt een plaat met voedsel verdieping na verdieping neergelaten. De gevangenen bovenin eten genoeg, maar dat is niet het geval voor de mensen die helemaal onderin zijn opgesloten. Er dreigt dan ook een opstand. The Hunger Games zou een perfecte naam voor deze film zijn, maar ja, laat die nu al vergeven zijn.

The Adam Project op Netflix

Hoewel je bij deze titel wellicht denkt aan de miljoenste Netflix-film met Adam Sandler, is dat niet het geval. De hoofdrollen zijn voor Ryan Reynolds, Mark Ruffalo en Jennifer Garner.

In tegenstelling tot Rebel Moon, speelt deze film zich gewoon af op aarde. De tijdreizende gevechtspiloot Adam moet een noodlanding maken op aarde. Samen met zijn twaalfjarige ik gaat hij op missie om de toekomst van de mensheid te redden. Wat maken we mensen er toch elke keer een potje van in al deze films.

Bitconned: documentaire Bitcoin-oplichter levert Netflix eerste hit 2024 op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen