CES 2024 | LG stunt met krankzinnige gamemonitor en innovatie voor je elektrische auto

Tech Mark Hofman 4 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

LG Display geeft, in aanloop naar CES 2024, stiekem al een tipje van de sluier. Je elektrische auto moet in de toekomst ook dienen als rijdende bioscoop, en je gameroom krijgt een indrukwekkend beeldscherm. Hoe gaaf is dat!

CES 2024, ‘s werelds grootste technologiebeurs, gaat zondag weer van start in Las Vegas. Het ene bedrijf wacht tot die dag met het aankondigen van nieuwe producten, terwijl anderen nu al een tipje van de sluier oplichten.

LG spant wat dat betreft de kroon. Naast het feit dat ze je hele elektrische auto willen omtoveren tot een rijdende bioscoop, brengen ze ook een 480 Hz-monitor op de markt. Pardon?!

LG maakt van je elektrische auto een rijdende bioscoop

LG Display introduceert tijdens CES 2024 nieuwe beeldschermen voor elektrische auto’s. Het draagt op die manier niet alleen bij aan de volledige overgang naar Software Defined Vehicles (SDV’s), maar zorgt er ook voor dat passagiers onderweg voldoende entertainment hebben.

Waar het dashboard wordt voorzien van P-OLED-schermen, worden de andere schermen voorzien van OLED. Slim, want onder invloed van daglicht kunnen dergelijke displays soms lastig afleesbaar zijn.

Dit geldt overigens niet alleen voor de schermen voorin. LG Display wil tijdens CES 2024 ook het publiek laten kennismaken met meer opvouwbare en oprolbare schermen. Zo kunnen passagiers op de achterbank content bekijken op schermen die uit het dak worden uitgerold, om maar een voorbeeld te geven.

Aangezien LG Display vertrouwt op de transitie naar SDV’s, is het nog niet duidelijk wat ze precies met bepaalde schermen van plan zijn. De functionaliteit van dergelijke displays kan worden aangepast met software-updates.

Vraagtekens bij de innovatie

De eerste vraag die bij me opkomt, is wat de impact zal zijn van een interieur vol met OLED-beeldschermen op de actieradius van je elektrische auto. In een wereld waar airconditioning en stoelverwarming al aanzienlijke invloed hebben, vraag ik me persoonlijk af hoe verstandig het is om onderweg volledige films te bekijken.

Bovendien ben ik benieuwd hoe bestuurders beschermd kunnen worden tegen mogelijke afleidingen. LG Display geeft aan dat het entertainmentscherm van de passagier bijvoorbeeld weggedraaid kan worden van de bestuurder, maar als mijn hele elektrische auto vol zit met geluid van Harry Potter, zou ik waarschijnlijk toch een beetje afgeleid zijn.

CES 2024: 480 Hz-monitor van LG voor gamers

Hoewel hij nog niet helemaal bedoeld is voor consumenten, wil LG Display ook indruk maken op gamers. Tijdens CES 2024 maken we kennis met een 27-inch OLED-monitor met een verversingssnelheid van 480 Hz.

Voor het geval je het nog niet wist: dat is behoorlijk snel. Sterker nog, het is zo snel dat het scherm van 240 Hz dat je vorig jaar misschien hebt gekocht een beetje teleurstellend kan lijken.

De QHD-monitor (2560×1440) van LG Display is echter om meerdere redenen bijzonder. Naast een reactietijd van 0,3 ms, die volgens het bedrijf sneller is dan welk ander paneel dan ook, geeft het ook minder blauw licht af dan elk ander scherm.

Waar dat precies door komt en wat het in de praktijk betekent, komen we tijdens CES 2024 te weten. We zijn natuurlijk aanwezig bij het evenement dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen