Battle of the Bips: de krankzinnige strijd tussen Spider-Man 2 en Starfield

Games Mark Hofman 26 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Spider-Man 2 tegenover Starfield. De PlayStation 5 tegenover de Xbox Series X. Gamers zijn fanatiek, we snappen het. Maar soms, heel soms, worden er dingen (lees: billen) uit de kast getrokken om de strijd zo krankzinnig mogelijk te maken.

PlayStation 5 of een Xbox Series X? Voor veel gamers maakt het eigenlijk niet heel veel uit, maar er zijn fanatiekelingen voor wie de concurrentiestrijd alles is. Op dat gebied kan het ‘gevecht’ al snel ontsporen en krankzinnige vormen aannemen. Zo blijkt.

Spider-Man 2 vs Starfield: Battle of the Bips

Jep. Het moment is aangebroken waarop Xbox- en PlayStation-gamers zich van hun beste kant laten zien. Ik kan me niet heugen dat de strijd tussen de twee consoles zo’n absurde vorm wist aan te nemen. Maar ik geniet er stiekem wel van.

Om voor en eens altijd te bepalen welke console beter is, nemen bepaalde fanatiekelingen de billen uit games als absolute graadmeter. In dit geval vertegenwoordigt Spider-Man 2 de PlayStation en Starfield de Xbox.

Op X plaatst het kanaal Xbox Battle Grounds een foto met daarop de achterkanten van Mary Jane uit Spider-Man 2 en die van Andreja uit Starfield. Hiermee wil het account duidelijk maken dat Xbox het een stuk beter doet dan PlayStation.

Je zou denken dat hier hard om gelachen kan worden op het internet en dat men vervolgens weer doorgaat met het dagelijkse leven. Maar anno 2023 is dat duidelijk geen optie. De strijd tussen Spider-Man 2 en Starfield wordt nog een stukje gekker.

Beschuldigingen, vergelijkingen en… Nintendo?

Hoewel de vergelijking op zich al een beetje vreemd is, moet ik zeggen dat de beschuldigingen richting Xbox Battle Grounds nog hilarischer zijn. Niet alleen beweren sommige gamers dat de foto is bewerkt om de billen van het Starfield-personage beter te laten lijken, maar er gaat ook een officiële waarschuwing van X mee gepaard.

Laten we echter vooral ook niet het feit over het hoofd zien dat er mensen zijn met tientallen voorbeelden van billen die het, wat hen betreft, nog beter doen.

Zo wordt de naam van Black Cat uit Spider-Man genoemd, spreekt men over Panam uit Cyberpunk 2077 en is er zelfs iemand die Nintendo tot winnaar uitroept. Door de billen uit… The Legend of Zelda?!!

Al met al is het een nutteloze discussie die nog eens laat zien hoe diep de rivaliteit tussen PlayStation (Spider-Man 2 dit keer) en Xbox (Starfield) zit. En als iemand die kan genieten van beide platformen, kan ik simpelweg niet stoppen met glimlachen.

Spider-Man 2 is het perfecte vervolg op de perfecte superheldengame

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen