Binnenkort apps op Apple TV?

Apple Koen van Tongeren 10 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Sommigen ervaren het als een van de grootste gemissen op de Apple TV: third party apps. Vooralsnog is het zonder een jailbreak niet mogelijk om apps te installeren buiten het handjevol dat Apple op het apparaat heeft voorgeïnstalleerd. Een oplettende blogger heeft echter banners gevonden op de Apple TV waar apps gepromoot worden. Een aanwijzing voor wat komen gaat of gewoon een foutje?

Op Mac OS Ken staat te lezen dat in de filmafdeling van de Amerikaanse iTunes Store onder Genres > Classics > Holiday Music, Movies, and More verschillende banners te vinden zijn voor Games en Apps in verschillende categorieën zoals koken, online shopping en wintersport.

Er zitten geen links achter de banners, wat doet vermoeden dat het om een fout gaat. Ook het feit dat ze gevonden worden in een subcategorie van de film-afdeling maakt het waarschijnlijker dat de banners voor een ander iOS-apparaat dan de Apple TV bedoeld waren. Ze zijn immers ook te vinden in de iOS-App Store.

Toch geloven sommigen dat dat dit een voorbode kan zijn voor een Apple TV App Store. Mocht dat alsnog zo zijn, dan wordt de Apple TV waarschijnlijk een ideaal last-minute cadeau voor veel kerstshoppers. Voor wie niet zo in de profetische waarde van de gevonden banners gelooft maar wel zit te wachten op Apple TV apps is er ook goed nieuws. De derde generatie Apple TV blijkt namelijk eindelijk succesvol gejailbreakt te zijn. Deze komt eind december uit maar is nu al als beta te downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen