Politie Australië: ‘Apple Maps gevaarlijk’

Apple Koen van Tongeren 10 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Tot voor kort gebeurde er maar weinig in het 30.000-inwoners-tellende Mildura, in het zuidoosten van Australië. Maar toen, op een noodlottige dag in september gebeurde het… Apple bracht iOS 6 uit. Sindsdien lopen bezoekers van het slaapstadje groot gevaar en heeft de lokale politie zijn handen vol aan het redden van onfortuinlijke iPhone-gebruikers.

Het probleem is, je raadt het al, Apple’s nieuwe kaartendienst. De Kaarten-app van iOS 6 weet zowaar van het bestaan van Mildura, maar positioneert het plaatsje 70 kilometer verderop in het Murray-Sunset National Park. Temperaturen gaan er richting de 50 °c en water of benzine zijn er niet te vinden. Tot overmaat van ramp hebben mobiele telefoons in grote delen van het park geen bereik. De lokale politie heeft dan ook al meerdere mensen moeten redden die dachten naar Mildura te rijden. Sommigen moesten 24 uur zonder eten en drinken doorbrengen of lange afstanden afleggen voor ze weer mobiel bereik hadden en hulp konden inschakelen.

Er is contact gezocht met Apple om het probleem op te lossen, maar tot die tijd roept de politie iPhone-gebruikers op om niet langer gebruik te maken van Apple’s kaartendienst als ze richting Mildura willen reizen. Je bent gewaarschuwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen