Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 20 jan 2021

Bizar: Doos met Pokémon-kaarten voor 408.000 dollar verkocht

Meer dan twintig jaar geleden werden de eerste Pokémon-kaarten op de markt gebracht. En net als bij de game en de serie op televisie bleek ook dit een schot in de roos te zijn.

Nog altijd worden er nieuwe Pokémon-kaarten gemaakt en worden die door kinderen geruild. Leuk om te verzamelen. Maar tegelijkertijd is ook wel duidelijk dat sommige van deze kaarten flink wat geld opleveren, zoals je hier kunt lezen. En nu is er weer opmerkelijk nieuws.

Pokémon-kaarten doos voor bizar bedrag verkocht

Want er was onlangs een online veiling gehouden waarbij een doos met Pokémon-kaarten uit 1999 werd verkocht. Het interessante aan deze veiling is dat de doos nog in zijn seal zat, waardoor hij nooit was geopend. Voor iets dat meer dan twintig jaar geleden op de markt werd gebracht en niet werd gebruikt, dat is natuurlijk wel zeldzaam. Daarnaast zou het kunnen dat in de doos een eerste versie van Charizard zou zitten en die werd onlangs los al voor 350.000 dollar verkocht. Wat dat betreft is het niet heel erg gek dat dit pakket uiteindelijk voor 408.000 dollar is verkocht via Heritage Auctions.

Aan de andere kant kun je daar ook een mooi huis voor kopen, dus is het te hopen dat niet iemand een hypotheek op zijn huis heeft genomen en uiteindelijk in deze doos vooral Rattata’s zitten. In totaal zitten er zo’n 400 kaarten in de box, dus is het te hopen voor de koper dat er iets moois in zit. Of dat de koper besluit om de doos te laten zoals hij is en over een jaar of vijf voor misschien wel het dubbele te verkopen. Want zo gek kan het gaan in de wereld van de Pokémon-kaarten.

Prijzen vliegen omhoog

Want in 2018 werd eenzelfde soort doos met Pokémon-kaarten voor zo’n 56.000 dollar verkocht. In drie jaar tijd is er dus veel veranderd en de vraag is wat het plafond gaat zijn. Wij zijn in elk geval onder de indruk en blijven ons verbazen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bizar: Doos met Pokémon-kaarten voor 408.000 dollar verkocht
Sluiten