Skyrim speelt dankzij een mod nog beter op de PS5

Games Jelle van Es 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

The Elder Scrolls V: Skyrim is een game die wereldwijd vele miljoenen keer is verkocht en op diverse platformen is te spelen. Mocht je een PS5 in huis hebben, dan is de game daar uiteraard ook op te spelen.

En als je die luxe hebt en geen andere games hebt om op de PS5 te spelen, dan is het wellicht een idee om de gouwe ouwe Skyrim er weer bij te pakken. Want dankzij een mod draait die versie op de PlayStation 5 nu met 60 frames per seconde.

PS5-mod laat Skyrim beter draaien

Het gaat om de zogenaamde Skyrim @ 60fps mod, waar je hier meer informatie over kan vinden. De mod is beschikbaar voor de PlayStation 4-versie van Skyrim, maar werkt daarmee dus ook op de PS5, aangezien dat dezelfde versie is. Je kunt de mod binnen de game downloaden via de in-game menu’s. Vervolgens start je de game op en is het mogelijk om de game op een soepelere manier te spelen. Want met een hogere framerate loopt alles lekkerder.

Skyrim VR
Skyrim werkt net wat beter (Afbeelding: Bethesda)

Naast het feit dat je op de PS5 op deze manier kunt profiteren van een hogere framerate, is het ook fijn om de game te spelen op de sterkere spelcomputer. Dankzij de snellere hardeschijf moeten de laadtijden die de game kent in zijn basis al verminderd worden. Zeker wanneer je in een stad verschillende huizen wilt betreden of een grot binnen wilt gaan is het fijn dat de tussenschermen je minder lang staan aan te kijken. Tot slot is het goed om te weten dat je gewoon je Trophies kunt blijven verdienen wanneer je de game met deze mod speelt. Dit omdat de mod je geen oneerlijk voordeel geeft, zoals een hogere gezondheid of de mogelijkheid om meer voorwerpen bij je te dragen. Het is daarmee eigenlijk een essentiële toevoeging aan je Skyrim-ervaring.

Wellicht nog speciale versie

Skyrim is een game die inmiddels meer dan tien jaar oud is en vele malen is uitgegeven. Ondanks dat je de PS4-versie van de game goed op de PS5 kan spelen, is de kans aanwezig dat Bethesda ook nog een speciale versie uitgeeft. Ondanks dat het bedrijf vorig jaar is overgenomen door Microsoft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen