Bizarre Dyson-koptelefoon nu ook te koop in Nederland

Audio Jeroen Kraak 6 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij WANT zijn we gek op gadgets, maar soms zien we apparaten waar zelfs wij verbaasd over zijn. Een daarvan is de Dyson-koptelefoon, en die is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Als je naar de koptelefoon van Dyson kijkt, krijg je wellicht meteen gedachtes van Star Wars. Het design is zeer opmerkelijk te noemen, maar er zit wel een idee achter. Niet alleen luister je naar je favoriete muziek, ook zuivert hij de lucht voor je.

Dit is de koptelefoon van Dyson

Althans, dat is wat het merk zelf beweert. De elektrostatische filters vangen volgens Dyson zo’n 99 procent van de deeltjesvervuiling zo klein als 0,1 micron. De koolstoffilters richten zich dan weer op de zure gassen, die worden geassocieerd met luchtvervuiling in de stad. Doktoren zelf twijfelen over de bewering van Dyson, zo is te zien in een video van Marcus Brownlee. De arts in de video denkt niet dat het echt werkt om de lucht die je inademt te zuiveren.

Goed, dat vizier kun je ook gewoon eraf halen. Dan houd je een bijzondere koptelefoon over. De ruisonderdrukking, die werkt met de 11 microfoons in het apparaat, vermindert het geluid in de stat tot 38 decibel.

Qua geluidskwaliteit belooft Dyson dat het verder gaat dan de hoorbare frequenties van 6 Hz tot 21 kHz. Hierdoor moet elk woord hoorbaar zijn. De EQ-instelling moet dan weer zorgen voor helder en zuiver geluid. Bovendien zorgt het ervoor dat geluid ook niet vervormd wordt, wat je een betere ervaring moet geven.

Niet goedkoop

In totaal zijn er twee versies van de Dyson Zone te koop. Bij de normale versie krijg je een harde opbergdoos. De Dyson Zone Absolute+ heeft in plaats van één twee elektrostatische filters. Daarnaast krijg je ook nog een Explorer opbergdoos, adapterkit voor in het vliegtuig en een zachte etui.

Bizarre Dyson-koptelefoon nu ook te koop in Nederland
De normale koptelefoon van Dyson kost je 699 euro. De Zone Absolute+ is 50 euro duurder. Dat betekent een prijskaartje van 749 euro.

Hands-on: Sennheiser wil Sonos Beam uitdagen met nieuwe soundbar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen