Sonos kondigt nieuwe speaker aan: dit is de Move 2

Audio Jeroen Kraak 6 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Sonos introduceert vandaag een opvolger van de Move. De draagbare speaker krijgt nu een nieuwe editie met nog meer features.

De eerste Move was een van de populairste producten van Sonos. Toch is het product al vier jaar op de markt en dus is het tijd voor vernieuwing. Daarom komt het bedrijf nu met de 2.

Dit is de SONOS Move 2

De nieuwe Sonos Move 2 heeft een batterijduur tot 24 uur, waarmee die twee keer zo lang meegaat als zijn voorganger. Zodra de speaker bijna leeg is, plaats je ‘m in de draadloze oplader, of gebruik je onderweg een USB-PD.

Het is een mobiele speaker en dat betekent dat je ‘m met een gerust hart mee naar buiten moet kunnen nemen. Daar heeft Sonos aan gedacht, want de Move 2 heeft een sterke duurzame buitenkant met een IP56-rating. Het is de eerste Bluetooth speaker die stereogeluid naar buiten brengt. Het is dus de ideale metgezel voor een etentje of een feestje in de buitenlucht.

De Sonos Move 2 is zowel van binnen als buiten vernieuwd. De speaker bestaat nu uit dubbele tweeters die voor een breder studiogeluid moeten zorgen met kristalheldere vocalen. Volgens het bedrijf is het apparaat dan ook geschikt voor allerlei soorten muziek. Daarnaast zijn er ook drie D-klasse digitale versterkers die op de nieuwe akoestiek van het apparaat zijn aangepast.

Eén mid-woofer zorgt voor getrouwe weergaven van de stemmen op de middenfrequentie en een diepe bass.

Makkelijk aanpassen aan je wensen

Is dat allemaal niet naar je zin? Dan pas je de bass, treble en loudness simpel aan met de Sonos-app. Automatische Trueplay optimaliseert het geluid in welke omgeving je ook zit.

Sonos komt vier jaar na eerste versie met nieuwe Move 2
Nu ook in het groen. (Afbeelding: Sonos)

De nieuwe speaker is daarnaast nog gebruiksvriendelijker. Voor meer flexibiliteit kun je de Sonos Move 2 nu tegelijkertijd met Bluetooth en wifi verbinden. Natuurlijk koppel je ‘m heel makkelijk aan je andere Sonos-producten.

Naast wit en zwart komt de Sonos Move 2 in een nieuwe kleur uit. Hij is ook in het olijfgroen verkrijgbaar. De speaker kost 499 euro en is vanaf 20 september verkrijgbaar.

Hands-on: Sennheiser wil Sonos Beam uitdagen met nieuwe soundbar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen