Sam Dille
Sam Dille Elektrische auto's 6 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe samenwerking tackelt laadstress rondom je elektrische auto

Veel mensen kopen geen elektrische auto, omdat ze bang zijn dat ze onderweg zonder stroom komen te zitten. In Amerika willen ze deze range anxiety de kop in drukken met een veelbelovende samenwerking.

In de Verenigde Staten begint de elektrische auto in een enorm tempo te groeien. Voldoende oplaadmogelijkheden zijn nu belangrijker dan ooit. De American Automobile Association (AAA) wil dit voor bestuurders makkelijker maken via een samenwerking met laadpaalfabrikant Blink.

Elektrische auto opladen in de VS wordt een stuk makkelijker

De AAA is vergelijkbaar met de ANWB. Consumenten kunnen zich bij de organisatie inschrijven voor bijvoorbeeld pechhulp, verzekeringen en rijles. Ook heeft de organisatie verschillende ‘clubs’ in heel Amerika waar bestuurders terecht kunnen voor vragen over en reparatie van hun elektrische auto.

Als onderdeel van de overeenkomst wordt Blink een voorkeursleverancier van AAA. De fabrikant zal EV-laadoplossingen bieden aan alle AAA-serviceproviders en -clubs in de Verenigde Staten.

Blink zegt over de samenwerking: “We zijn verheugd om samen te werken met AAA. Op die manier kunnen clubs en serviceproviders werken aan een gestroomlijnde laadstructuur met hulp van de oplossingen van Blink.”

Het uitgelezen moment

Het idee had geen betere timing kunnen hebben. De verkoop van elektrische auto’s in Amerika groeit in hoog tempo. Voor die snelle toename zijn nieuwe laadstations, die een accu binnen een zo kort mogelijke tijd opladen, noodzakelijk. Niemand heeft natuurlijk zin om urenlang te wachten om met hun Tesla te kunnen rijden.

Een AAA-club.
Een AAA-club. (Afbeelding: American Automobile Association)

De Automotive Managing Director van AAA, Inc. vertelt over de samenwerking: “Vandaag de dag spelen EV’s een cruciale rol in de veranderende auto-industrie, en AAA is verheugd om Blink te verwelkomen als leverancier die onze leden langs de weg kan helpen.”

Hoe zit het in Nederland?

In Nederland hebben we natuurlijk de ANWB. De organisatie kent een soortgelijke samenwerking met Eneco sinds 2021. Beide bedrijven willen de overgang naar elektrisch rijden voor bestuurders makkelijker maken. Ze bieden samen laadpalen voor elektrische auto’s aan. Je kunt ze aanschaffen voor thuis of op kantoor.

Ook is het mogelijk om bij de ANWB een laadpas aan te vragen, die je toegang geeft tot meer dan 200.000 laadpunten in heel Europa. Samen met de pas kun je voor 3,99 euro per maand een abonnement afsluiten, dat het opladen goedkoper maakt. Dit is voordelig voor bestuurders die meer dan twaalf keer per jaar opladen.

Dingen waar je mensen met een elektrische auto nooit over hoort

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!