BMW en Toyota verpesten je iPhone 15, maar Apple komt met de oplossing

Apple Mark Hofman 30 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

BMW en Toyota zorgen, met hun draadloze opladers, ervoor dat de NFC-chips van iPhone 15-modellen niet meer werken. Gelukkig komt Apple met een oplossing.

Hoewel gebruikers al enige tijd melding maken van het probleem, heeft Apple voorlopig nog niet gereageerd op de problemen. Een uitgelekte interne memo (via MacRumors) laat echter zien dat het bedrijf wel degelijk actie onderneemt.

BMW en Toyota verstoren NFC-chip iPhone 15

Nadat verschillende gebruikers de draadloze oplader van hun BMW of Toyota Supra hebben gebruikt, blijkt de iPhone 15 simpelweg minder goed te werken. De NFC-chip van die smartphones werkt vaak niet meer na gebruik.

Wat het probleem precies is, lijkt niet duidelijk te zijn, maar Apple werkt achter de schermen aan een oplossing. In een intern bericht naar medewerkers zegt het bedrijf te werken aan een software-update om de problemen te verhelpen.

Het officiële X-account van BMW UK erkent de problemen en bevestigt de samenwerking met Apple voor een oplossing:

Apple laat echter weten dat consumenten met een BMW of een Toyota Supra de draadloze lader, in ieder geval de komende tijd, niet meer in combinatie met een iPhone 15 moeten gebruiken.

Wanneer we de update precies kunnen verwachten, is op dit moment nog niet bekend. Apple zegt wel dat deze later dit jaar zal verschijnen.

Scary Fast: Apple werkt aan meer

Naast een oplossing voor de problemen met BMW en Toyota, werkt Apple achter de schermen ook aan nieuwe producten. Na het iPhone 15-evenement in september is het nu tijd voor Scary Fast.

Dit is de eerste keer dat Apple een evenement uitzendt tijdens de Amerikaanse prime time. Amerikanen moeten vanavond dus kiezen of ze naar Monday Night Football kijken of een presentatie van Apple bewonderen.

BMW en Toyota verpesten je iPhone 15, maar Apple komt met de oplossing
(Afbeelding: Apple)

Tijdens die presentatie worden een aantal nieuwe MacBook- en iMac-modellen verwacht. Ook is de kans groot dat de M3-chip zijn opwachting maakt.

Het evenement is vanavond te bekijken via de officiële website van Apple, maar ook via YouTube of de event-app op je Apple TV.

Apple claimt groen te zijn: hoe goed is de iPhone-maker echt voor het milieu?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen