Bosch motoren voor elektrische fiets worden door update krachtiger

Elektrische fietsen Jelle van Es 25 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

De verschillende motoren van Bosch staan er al redelijk bekend om dat ze zeer krachtig zijn. Daardoor vlieg je op de elektrische fiets bij stilstand er zo vandoor. En nu gaat het bedrijf voor een aantal van de nieuwere modellen een update doorvoeren, waardoor hij nog krachtiger wordt.

Het gaat om de motoren die vorig jaar werden geïntroduceerd voor de elektrische fiets en vallen onder de Cargo Line en de Cargo Line Speed, de Performance Line Speed en de Performance Line CX. Die laatste heb ik onlangs getest bij deze Cannondale-fiets en is echt een genot om mee te rijden.

Bosch maakt motoren voor de elektrische fiets krachtiger

Momenteel is een Bosch motor uit de bovenstaande lijn goed voor zo’n 75 Nm. Dat staat voor Newtonmeter. Hoe hoger dit is, hoe krachtiger. Een gemiddelde elektrische fiets voor in de stad heeft genoeg aan 25-50 Nm, maar tegelijkertijd is het ook wel zo dat meer beter is. Dankzij een software update, welke in de zomer van 2020 wordt uitgerold via de dealers, wordt dit verhoogd naar 85 Nm. Daardoor vlieg je nog sneller weg wanneer je bij een stoplicht staat. Toch is dit voornamelijk interessant wanneer je gebruik maakt van een elektrische mountainbike of gebruik maakt van een bakfiets die gebruik maakt van de Cargo-lijn.

elektrische fiets
De Performance CX van Bosch bij de Cannondale fiets (Afbeelding: Cannondale)

Zeker bij dit soort modellen is het belangrijk om veel Nm te hebben op je elektrische fiets. 75 was wat dat betreft al niet zuinig en werkte zeer fijn. Maar die tien extra Nm is wel iets waarvoor het verstandig is om in de zomer even bij je dealer langs te gaan en daar de update te laten doorvoeren op je fiets. Want zelfs wanneer je je fiets puur voor in de stad gebruikt, kan die extra kracht al fijn zijn bij de eerste fietstrappen die je zet. Wil je meer weten over de updates en de andere onthullingen die zijn gedaan? Bezoek dan hier de website van Bosch zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen