Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische fietsen 25 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Bosch Kiox voor elektrische fiets krijgt navigatiesysteem

Wanneer je een elektrische fiets in huis haalt en daarbij gebruik maakt van verschillende onderdelen van Bosch, dan is de kans groot dat je gebruik maakt van het Kiox-systeem. Op deze kleine boordcomputer zie je hoe hard je rijdt, hoeveel energie er in de batterij zit en meer. En bij de 2021-versie van het systeem wordt er een navigatiesysteem in verwerkt.

Het verschil ten op zichte van de huidige Kiox lijkt niet heel erg groot te zijn, maar door verbinding te maken met de smartphone-app eBike Connect kun je op de Kiox aflezen hoe je van punt A naar B moet rijden. Handig, want een los navigatiesysteem kost je al snel een paar honderd euro en neemt extra ruimte in.

Bosch Kiosk met navigatie op de elektrische fiets

Vanochtend hield Bosch een presentatie waarin het bedrijf de verschillende vernieuwingen voor het aankomende jaar toonde. Kiox was daarbij één van de meest interessante updates. Het nieuwe model maakt gebruik van Bluetooth of verbinding te maken met de app. Op die app kun je vervolgens bepalen waar je naar toe wilt fietsen en stop je de telefoon weer in je broekzak. Je kunt de route lezen van het Kiox scherm. Dat is wel ietwat beperkt als we naar de onderstaande afbeelding kijken, maar geeft wel aan hoe je moet fietsen.

Bosch Kiosk elektrische fiets
Het systeem verbindt met de app (Afbeelding: Bosch)

De Bosch Kiox voor de elektrische fiets geeft je ook de mogelijkheid om routes te plannen voor een lekker fietstochtje. Deze kun je zelf samen stellen of de app of de online-portal om vervolgens naar de boordcomputer te sturen. Je kunt ook gebruik maken van reeds bestaande diensten zoals Komoot en Outdooractive. Tegelijkertijd kun je terwijl je de route volgt bepalen wat je nog meer wilt zien op het scherm. Denk daarbij aan elementen als de snelheid of de status van de accu. Na een ritje kun je via Bluetooth weer de gegevens delen met de app en analyseren in de online-portal. Tevens zorgt de Bluetooth verbinding er voor dat je makkelijker updates kunt doorvoeren, vergelijkbaar met wat je nu doet met je smartphone, laptop of televisie.

In de zomer van 2020 moet je er mee aan de slag kunnen. Voor meer informatie kun je terecht op de pagina van Bosch zelf. Wil je meer lezen over alles dat met de elektrische fiets te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!