Bose Sleepbuds bestaan niet meer: zijn er andere oordopjes om beter te slapen?

Gadgets Jeroen Kraak 11 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Slapen kan soms verdomd lastig zijn, vooral als je in een luidruchtige omgeving woont. Bose had speciale Sleepbuds ontwikkeld, maar die zijn er inmiddels niet meer. Is er een alternatief?

Als lichte slaper heb je het niet gemakkelijk. Je wordt veel sneller wakker, waardoor je vermoeid aan je dag begint. Vervolgens is de rest van de dag ook een lastige opgave om optimaal te presteren.

Naast een goed matras, kiezen mensen voor oordopjes en daar is best wel wat keuze in. Zo kun je kiezen voor de schuimvariant, wax, of op maat gemaakte oordopjes. Bose had vroeger de speciale Sleepbuds, maar die verkoopt het bedrijf niet meer. Er zijn echter andere varianten beschikbaar.

Van Bose Sleepbuds naar een nieuw alternatief

Bose had twee generaties van de Sleepbuds ontwikkeld om beter te slapen, maar een derde generatie is er nooit gekomen. Sterker nog, het bedrijf trok de stekker uit het project en de eerste twee generaties zijn niet meer te koop. Het enige wat op de Bose-site te vinden is, zijn nieuwe rubbertjes voor de Sleepbuds.

Maar heb je dan helemaal geen opties meer als de traditionele oordopjes niet voldoende zijn voor jou? Gelukkig wel. Eentje is zelfs afkomstig van de makers van de Bose Sleepbuds.

De Ozio Sleepbuds zijn ontwikkeld door drie oud-medewerkers van Bose. Door middel van een speciaal crowdfunding-programma wisten zij ruim 3 miljoen dollar te verzamelen. Het project is nog steeds live en de leverdatum staat gepland voor mei 2024.

Deze Sleepbuds werken wat slimmer dan traditionele oordopjes. Net zoals gewone ruisonderdrukking maskeren ze geluiden om je heen. Deze gadget herkent automatisch wanneer je in slaap valt en past deze maskering aan op je omgeving. Bovendien geven ze je ook nog een slaaprapport, zodat je precies weet hoe je slaap was.

Toch is het wel een flinke investering, want dit alternatief voor de Bose Sleepbuds kost je normaal gesproken 347 euro. Ze zijn nu echter te pre-orderen voor 273 euro.

Beter slapen met Anker Soundcore Sleep A10

Gelukkig is er ook een goedkoper alternatief op de markt van Soundcore, het audiomerk van Anker. Het heeft de speciale Sleep A10 op de markt gebracht om beter te slapen.

De beste alternatieven voor de Bose Sleepbuds om beter te slapen
(Afbeelding: Anker)

Deze werken ongeveer hetzelfde als de Bose Sleepbuds en de Ozio Sleepbuds. Vanuit vier punten maskeren deze oordopjes het geluid om je heen. Ook hierbij krijg je een rapport over je slaap. Met 129,99 euro zijn ze flink voordeliger dan die van Ozio.

Dus ondanks dat de Bose Sleepbuds niet meer bestaan, heb je in ieder geval nog wat keuze. Handig als je naast een partner ligt die flink snurkt.

Gaan we serieus beter slapen als we voor het tukken een banaan eten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen