Bouw Apple Store Haarlem vertraagd

Apple rmens 23 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Het is bijna twee maanden geleden dat je op deze website alles wat je nog niet wist over de toekomstige Apple Store in Haarlem kon lezen. De redactie houdt sindsdien vinger aan de pols in Haarlem. Daarbij viel ons op dat er weinig gebeurt, in twee maanden is weinig vooruitgang geboekt. De bouw lijkt serieuze vertraging op te lopen.

Volgens onze bronnen zou het de bedoeling zijn dat de Apple Store in Haarlem in mei van dit jaar open ging. Dit lijkt door de opgelopen vertraging echter niet meer te lukken. De vertraging heeft een oorzaak die verband houdt met het feit dat de Apple Store in Haarlem op het oudste stukje van de stad komt te staan.

De vrijwel lege bouwplaats aan de Grote Houtstaat 99 in Haarlem.

Archeologisch onderzoek is de oorzaak van de vertraging. Diverse buurtbewoners zeggen tegen OMT dat zij archeologen op de bouwplaats aan het werk hebben gezien. Ook Paul van Kempen, archeoloog bij het archeologisch bureau in Haarlem, zegt op de hoogte te zijn van archeologisch onderzoek op de Grote Houtstaat 99.

Het is niet bekend of er ook archeologische vondsten zijn gedaan. Wel is zeker dat de Haarlemse Apple Store later open gaat dan de heren in Cupertino voor ogen hadden. Inmiddels is Apple ook druk bezig met het werven van personeel voor zijn nieuwe stores in Haarlem en Den Haag. Eerder deze maand kwamen een aantal vacatures online die verband houden met de nieuwe Apple Stores in Nederland.

De bouw van de Haagse Apple Store lijkt overigens wel voorspoedig te verlopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen