En dat is vier: Apple Store Utrecht (hoax)

Apple Jan David Hanrath 20 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Een hele grote verrassing vandaag. Geen uitgelekte vergunningsaanvragen of tips van toeleveranciers die anoniem wensen te blijven, maar een zwart houten bouwwand met een wit Apple-logo erop in de vierde stad van Nederland: Utrecht.

UPDATE: iCulture redacteur Elger ging ter plaatse en heeft het logo van dichtbij bekeken. De afwerking ervan is niet zoals we het van Apple gewend zijn. Spijtig voor alle Utrechters, maar de kans is erg groot dat het hier een hoax betreft.

Wat ook kan is dat een Applefan alvast het logo voor Apple erop heeft geschilderd. Aan alle randvoorwaarden van Apple lijkt namelijk voldaan te zijn: een mooi monumentaal pand met meerdere verdiepingen aan de belangrijkste winkelstraat van Utrecht. Gonny van iPhoneclub weet ons echter te melden dat er ook geruchten gaan de Hollister in dit pand zou komen te zitten. We weten het zeker wanneer de bouwwand wordt afgebroken.

Oudegracht 113, Utrecht

De winkel komt midden in het centrum te staan aan de Oudegracht 113 in een rijksmonument met de naam Fresenburch. Het pand is gebouwd in het tweede kwart van de 13e eeuw en heeft in 1858 een volledige nieuwe gevel gekregen. Tot voor kort was het in gebruik door de Free Record Shop.

De Apple Store Amsterdam is inmiddels ruim een jaar in full swing en er wordt hard gewerkt aan Apple Stores in Haarlem en Den Haag.

Met dank aan Pim voor de tip en Elger voor het ontzenuwen ervan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen