Films verschijnen in Nederlandse iTunes Store

Apple Koen van Tongeren 27 sep 2011
Leestijd: 1 minuut

Vandaag is een aantal speelfilms verschenen in de Nederlandse en Belgische iTunes Store. Hiermee lijkt Apple eindelijk tegemoet te komen aan een lang gekoesterde wens van veel OMT’ers in de Lage Landen. Er is nog geen aparte ingang voor Films gemaakt, maar wie zoekt op een titel, bijvoorbeeld ‘Avatar’, vindt de speelfilm in de zoekresultaten.

Als we snel tellen komen we op 270 beschikbare titels in categorieën als Kind & Familie (73), Actie en avontuur (58), Comedy (70), Drama (33), Science Fiction (21), Romantisch (8), Thriller (4) en Horror (3). De meeste films kunnen zowel gekocht als gehuurd worden. Een aantal, waaronder bovengenoemd voorbeeld zijn alleen te koop. Sommige films zijn beschikbaar in 720p HD kwaliteit.

Filmtitels die we tot nu toe hebben kunnen vinden zijn afkomstig van 20th Century Fox, Universal Studio’s en Buena Vista. Wil je overzichtelijk lijstje, gebruik dan deze link en klik op een van de genres. Nederlandse ondertitels hebben we nog niet kunnen ontdekken, helaas. Ook TV series zijn in geen velden of wegen te bekennen.

De opening van een filmafdeling in de Nederlandse iTunes Store zal hoogstwaarschijnlijk ook betekenen dat de tweede generatie Apple TV binnenkort in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Deze is immers alleen te koop in landen waar video’s verkocht of verhuurd worden in iTunes.

Dank aan de tipgevers die ons deze primeur opgeleverd hebben!

Welke film heb jij als eerste gekocht/gehuurd?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen