iAm Store wordt overgenomen door iCentre

Apple Jan David Hanrath 28 sep 2012
Leestijd: 2 minuten

Op de dag van de lancering iPhone 5 in Nederland is er meer Applenieuws van Nederlandse bodem: Apple Premium Reseller iAm Store – de nieuwe naam van Machouse en HTR – wordt overgenomen door iCentre.

Dit komt kort op de volledige rebranding van alle zeven Machouse-winkels en past volgens iAm Store directeur Peter Blok in een trend van schaalvergroting in een krimpende Nederlandse markt. Door de overname versterkt iCentre z’n positie als grootste APR in Nederland. Van 26 winkels groeien ze naar 33 winkels. 

Onderstaand fragment komt uit een interne e-mail van Peter Blok aan zijn medewerkers:

Er zijn de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd om de toekomst van iAm Store zeker te stellen. Apple heeft aangegeven te streven naar schaalgrootte. De zeven winkels die wij vertegenwoordigen kunnen zelfstandig niet langer verder in een krimpende Nederlandse markt. Aansluiting zoeken bij een grote speler is dan de enige optie die overblijft.

Hierdoor is gisteren het besluit genomen om de winkels van iAm Store over te laten nemen door iCentre. De komende weken zullen details van de overeenkomst nader worden uitgewerkt. We streven ernaar om de overdracht van aandelen voor eind oktober 2012 af te ronden.”

Later vandaag komen iAm Store en iCentre met een officieel persbericht.

Algemeen directeur van iCentre Nederland Raymond Cohen laat OMT weten dat de overname past in een consolidatie-proces op de Nederlandse markt. De overname heeft volgens Cohen geen gevolgen voor het aantal winkels in Nederland. Ook in Amsterdam waar iCentre nu zwaar vertegenwoordigd is met drie winkels naast een officiële Apple Store verandert niets. Winst zal worden geboekt door het combineren van logistieke processen. Hoe dit precies gaat gebeuren moet blijken uit het boekenonderzoek en een rondgang langs de medewerkers. Het is ook nog niet bekend of de twee merken naast elkaar blijven bestaan of dat alle winkels de naam iCentre gaan dragen.

Volgens Cohen passen iCentre en iAm Store goed bij elkaar omdat ze dezelfde bedrijfscultuur delen en uit hetzelfde momentum komen: beiden zijn – onder de namen MacSupport en Machouse – als reseller actief sinds de beginjaren van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen