Deze chatbot helpt je om iemand op een ‘beleefde’ manier te dumpen

Tech Lisanne Beijen 27 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarschijnlijk een herkenbare situatie voor velen van ons: je hebt een tijdje met iemand gedatet, maar bent er eigenlijk wel klaar mee. Vervolgens wil je het afkappen, maar weet niet zo goed wat er is om af te kappen. Is ghosten geen optie voor jou (het juiste antwoord hier is altijd ‘nee’), en ben je niet recht door zee genoeg om er met eigen woorden een punt achter te zetten? Check dan de Quartz Breakup Trainer. Deze chatbot helpt je om te oefenen hoe je dit wel het beste kunt doen.

Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij..

Er is altijd een grijze zone wanneer je iemand aan het daten bent. Die zone herken je als je er in zit of er eens in hebt gezeten: je hebt nog geen naamkaartje aan jullie ‘ding’ gegeven. In dat geval kan het lastig zijn om het daten af te breken, aangezien je het praktisch gezien niet uitmaakt met je date. Maar hoe breng je dan wel het beste dat je er mee wilt kappen?

De online Quartz Breakup Trainer kan je hierbij helpen. Dit is een gratis chatbot waar je al je foute teksten op kunt oefenen. Op die manier gooi je, wanneer het moment daar is, wel de perfecte tekst er uit. De tool werkt met AI en maakt gebruik van inzichten van verschillende dating- en relatie-experts.

breakup trainer datingsites
(Bron: Unsplash. Photo by Joshua Ness) (Afbeelding: Unsplash. Photo by Joshua Ness)

Quartz Breakup Trainer leert je fatsoen

Wat doet de chatbot precies? De Breakup Trainer plaatst je in een hypothetische situatie. In die situatie heb je net een bericht ontvangen van iemand waarmee je een of twee dates hebt gehad, maar met wie je nog nog een keer wilt afspreken. Na dit bericht krijg je een aantal verschillende opties te zien voor je reactie. Om je te begeleiden geeft de chatbot je verschillende hints over hoe je het gesprek het beste kunt voortzetten.

Veel van ons proberen te verzachtend te zijn in hun boodschap, waarmee de boodschap niet over komt. Ben je niet geïnteresseerd? Laat dat dan ook duidelijk zijn. Maar be nice. We weten het, die balans vinden is lastig. Maar dat is precies waar de trainer je bij helpt. Probeer de tool hier zelf uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen