Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 28 okt 2021

Buzz Lightyear krijgt zijn eigen film en het is bizar tof!

Disney weet soms te verrassen. Ze hebben redelijk vanuit het niets de nieuwe film Lightyear onthuld. Deze draait om het bekende personage Buzz uit de Toy Story-wereld. Maar deze keer is Woody nergens te bekennen. En lijkt hij ook geen stuk speelgoed te zijn.

Want deze keer wordt Buzz Lightyear neergezet als een echt personage. Dus zeg maar het personage zoals hij altijd dacht dat hij was in plaats van een stuk speelgoed. Volg je het nog een beetje? Gelukkig heeft Disney gelijk een trailer van de film uitgebracht, zodat je een goed beeld van wat het gaat doen.

Lightyear is Buzz zonder Toy Story

In Lightyear lijkt het er op dat Buzz op het punt staat om met zijn ruimteschip de ruimte in te schieten. Hij komt op verschillende plekken terecht en wordt bijgestaan door nieuwe personages. Het is echt compleet anders dan dat we gewend zijn van de oude Toy Story-films. Een ander belangrijk verschil is dat er een andere stemacteur is aangetrokken. Tim Allen die in de films de stem was van Buzz is bedankt voor zijn diensten. In plaats daarvan is Chris Evans nu de stem achter het personage. En eigenlijk is dat ook wel logisch. Want van Captain America naar Buzz is maar een klein stapje. Bekijk de trailer van de film hieronder.

Naast Buzz Lightyear zien we in de trailer ook nog een paar andere personages in de trailer te vinden. Met name de kat lijkt me interessant, want iedereen weet dat dieren in de films van Disney altijd schattig zijn. Bovendien moet je de trailer echt even tot het einde bekijken als je een liefhebber bent van Toy Story. Want dan zegt het personage Alica Buzz’ zijn legendarische woorden ‘To Infinity…’ en dan volgt Buzz met ‘and…’. Het enige wat mist in dit zinnetje is Beyond, maar dat is natuurlijk de tease.

Niet eens zo lang wachten

Vaak is het zo dat je na zo’n aankondiging een tijd moet wachten op de film. Wat dat betreft valt het nog mee met Lightyear. De film staat gepland voor 17 juni 2022.

Disney+: met deze series en films komt de streamingdienst in oktober

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Buzz Lightyear krijgt zijn eigen film en het is bizar tof!
Sluiten