Zo weinig verschilt Amsterdam in Call of Duty: Modern Warfare 2 van het echt

Games Dennis Mons 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Call Of Duty Modern Warfare 2 is net uit en het heeft een level dat zich afspeelt in Amsterdam. En menig Nederlander heeft nu een moment: is dit echt, neen? Ja? WANT-redacteur Dennis Mons duikt er bovenop.

Kijk, ik heb letterlijk lange tijd achter de Dam gewoond. Al deze straten ken ik als mijn achterhand (ja da’s een anglicisme, maakt niet uit). Maar ook ik geef toe; dit ís ook Amsterdam. In alle eerlijkheid: de ontwikkelaar Infinity Ward heeft wel de (nogal slechte) essentie van mijn geliefde stad uitstekend verbeeld.

Call of Duty Modern Warfare 2 wandelt lekker door Amsterdam

Het is makkelijk om te miepen over de belachelijke hoeveelheid coffeeshops op de Wallen. Maar in alle eerlijkheid: dit klopt als een bus. Zelfs de zwanen, die om een of andere reden blijven dobberen in de grachten van de Oudezijds zijn voor nog steeds een mysterie. En daar hebben de ontwikkelaars ook op gelet.

Het is insane…

Het is een ode, geen representatie. Maar dit is voor velen die hier niet wonen toch echt Amsterdam, zeker voor toeristen.

Deze game weet wat dat betreft de essentie van exact dat stukje Amsterdam bizar goed te vangen. Ja, het is niet altijd fijn, en nee, je wil er niet te lang hangen in het echte leven. Maar deze voorstelling is absurd nauwkeurig.

Het is niet de eerste keer dat ontwikkelaar Infinity Ward een locatie zo gedetailleerd heeft weergegeven. Al eerder doken ze op Piccadilly Circus in Call of Duty Warfare. Ook daar konden locals en toeristen zien hoe goed de ontwikkelaar oog had voor alle kleine dingen.

Nog geen succes

Hoewel ik meteen geneigd ben de game aan te schaffen om even door Amsterdam te banjeren (wat raar is, want het is om de hoek), is Call of Duty Warfare 2 niet meteen een succes. Sommige spelers in de early acces kunnen bijvoorbeeld niet de campagne spelen, en anderen worden helemaal uit de game geschopt.

Toch is het wat mij betreft de moeite waard de game aan te schaffen, al is het om de realisatie dat games nu toch echt de realiteit doorbreken. Nu dus hopen op levels van Zierikzee, Rotterdam, Den Bosch, Moddergat, Groningen, Naaldwijk en Sittard.

Call of Duty-fans nu al gepikeerd over nieuwe Modern Warfare II

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen