Call of Duty-fans nu al gepikeerd over nieuwe Modern Warfare II

Games Mark Hofman 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort kunnen miljoenen gamers hun ei weer volledig kwijt in de nieuwe Call of Duty. Net als in 2019 wordt een iconische titel beetgepakt en krijgen fans wederom de kans om Modern Warfare II te ontdekken.

Toch lijkt niet iedereen enthousiast te zijn over de aankomende titel. Iets dat volledig te maken heeft met de introductie van SMS Protect: een nieuwe (verplichte) manier om je account te koppelen aan je Battle.net-profiel.

Call of Duty: Modern Warfare II met SMS Protect

Wie eind deze maand los wil gaan met Call of Duty: Modern Warfare II moet eerst zijn telefoonnummer koppelen. Dat doe je door middel van je account op Battle.net. Net als bij Overwatch 2 het geval is wil ontwikkelaar Activision via deze weg ongewenst gedrag tegengaan.

Door een telefoonnummer aan een account te koppelen, krijgen verbannen spelers geen kans om gewoon verder te gaan. Voorheen was het mogelijk om een oneindig aantal accounts te maken, waardoor valsspelers, of kneiter vervelende schreeuwlelijken, hun kunstjes probleemloos konden herhalen.

Call of Duty, Modern Warfare II, Activision
(Afeelding: Activision)

Activision laat weten dat het koppelen van een telefoonnummer ervoor zorgt dat dit tot het verleden behoort. Call of Duty: Modern Warfare II moet qua speelplezier dus aanzienlijk beter worden dan zijn voorgangers.

Fans zijn alles behalve blij

Het klinkt eigenlijk als een heel goed idee, mits iedereen de mogelijkheid zou hebben om zijn telefoonnummer te koppelen. In de betaversie van Call of Duty: Modern Warfare II en Overwatch 2 wordt echter duidelijk dat dit niet het geval is.

Probleem met SMS Protect is namelijk dat spelers met een abonnement op prepaid-basis hun telefoonnummer niet aan hun abonnement kunnen koppelen. Call of Duty Modern Warfare II is ook onbereikbaar voor gamers met een VoIP-nummer.

Activision bedoelt het goed, maar probeert volgens PC Gamer gamers voornamelijk aan een vast telefoonabonnement te helpen. Iets dat totaal niet behoort tot het takenpakket van een game-ontwikkelaar. De kans dat je binnenkort een peperdure game koopt die je niet kan spelen is best aanwezig. En dat is natuurlijk klinklare onzin.

Het is op dit moment de vraag of Activision, voor de lancering van Call of Duty: Modern Warfare II, nog iets aan de regeling wijzigt. We houden je op de hoogte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen