Bizar! Met zoveel mensen zit jij binnenkort in een groepsgesprek op WhatsApp

Apps Wesley Akkerman 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor sommige mensen zijn ze superhandig, voor andere zijn ze een ware hel: groepsgesprekken op WhatsApp. Hoe groter de groep, hoe groter de chaos — en hoe groter het bereik van een school of organisatie. Hoe je er ook in staat en wat je mening ook is: de groepen op de dienst worden alsmaar groter…

WhatsApp houdt zich al heel lang staande binnen de markt voor chatdiensten. Dat doet het bedrijf met allerlei handige functies, maar het verkreeg ook een voorsprong door snel verworven populariteit en mond-tot-mondreclame. Dat soort faam zorgt vaak voor luiheid, iets wat de dienst zich niet kan permitteren.

WhatsApp moet meegaan met de rest

Wanneer een concurrent iets doet, dan moet WhatsApp dus eigenlijk meebewegen. Zo kun je op de concurrerende dienst Telegram met 199,999 andere mensen in één groep vertoeven. Op WhatsApp is de maximale grootte van een groep 512 mensen, maar binnenkort wordt dat aantal lekker verdubbeld naar 1.024 gebruikers.

WhatsApp beta
Grotere groepen op WhatsApp (Afbeelding: WABetaInfo)

En dat terwijl de dienst dat maximale aantal een paar maanden geleden nog verdubbelde naar 512 gebruikers. Mocht je een groep mensen van 512 mensen beperkt vinden, dan moet je waarschijnlijk een zaaltje afhuren wanneer je jarig bent. Maar binnenkort hoeft persoon 513 zich dus niet meer buitengesloten te voelen.

Wanneer komt de update?

Er heerst nu wat verwarring over het updateproces. Want we krijgen verschillende berichten binnen over welke versies de grotere groepen aankunnen en welke versies niet. Zo zijn er mensen met de meest recente bèta-update, die persoon 513 niet kunnen toevoegen. En dat lijkt een beetje vreemd te zijn.

Maar er zijn dus ook gebruikers, die eveneens een recente bèta-versie hebben, die dat wel kunnen. Wat in elk geval duidelijk is, is dat je de bèta-versie van WhatsApp moet downloaden. Dan moet je je nog wel even aanmelden voor het bijbehorende programma. Dat vind je hier op Android en hier op iOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen