Alles wat we willen zien in Call of Duty: Modern Warfare II

Games Jelle van Es 9 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Eind dit jaar verschijnt Call of Duty Modern Warfare II. Zoveel is eigenlijk wel duidelijk. We denken al het één en ander van de game te weten. Zo neemt het verhaal je mee naar Zuid-Amerika en komen personages uit de reboot van een paar jaar geleden terug.

Tegelijkertijd is er ook nog ruimte om na te denken over wat Call of Duty Modern Warfare II allemaal kan gaan brengen. Zeker met de tegenvallende verkoopcijfers van Vanguard is het aan de ontwikkelaar om vernieuwing te brengen. En wat mij betreft is het niet genoeg om gewoon met een lading klassiek maps te komen, een enkele nieuwe modus te introduceren en je weer via de Battle Pass van alles laten vrijspelen. Dit zijn een paar punten die ik graag wil zien.

Call of Duty Modern Warfare II: dit willen we zien

Een echte reden om Call of Duty Modern Warfare II elke dag te spelen

Waarom wil je elke dag Call of Duty Modern Warfare II spelen in de multiplayer-modus? Wellicht omdat je met vrienden speelt of voortgang wil boeken met de Battle Pass. Maar een echte reden om elke dag terug te komen, die is er nauwelijks. Ik zou graag willen zien dat daar iets voor komt. Denk daarbij aan een dagelijks inlogbonus. Doe je dat elke dag in de week, dan krijg je aan het einde wat CP om je loyaliteit te belonen. Daarnaast zou het fijn zijn dat je naast de voortgang in de Battle Pass ook nog dagelijks andere dingen kunt gaan vrijspelen. Of dat er meer speciale evenementen zijn die je echt lol geven om de game elke dag op te starten.

NBA 2k21
Net als NBA 2K21 een dagelijkse bonus voor inloggen. (Afbeelding: 2K Games)

Co-op Story mode

Call of Duty Modern Warfare II krijgt zo goed als zeker een verhaal. En die kun je in je eentje gaan beleven. Maar zou het niet leuk zijn als die een coöperatieve modus krijgt? Dat is iets dat ik echt mis. Samen de strijd aangaan met de vele vijanden in dikke shootouts is gewoon net iets leuker dan dat je alles in je eentje doet. Een game als Halo, waarbij de modus in het nieuwste deel pijnlijk ontbreekt, heeft laten zien hoe leuk dat kan zijn. Dus waarom dit niet introduceren? En dan wel de mogelijkheid om dat online met vrienden te doen, maar ook samen op de bank.

Call of Duty Modern Warfare 2 co-op idee
Dit verhaal samen beleven (Bron: Activision)

Grote (symmetrische) maps

In de eerste Modern Warfare heb ik vooral de grote maps gespeeld. Met een groot aantal spelers Domination doen is een klein feestje. In Vanguard ging me dat een stuk minder goed af. Vooral ook omdat er een grote willekeur was met welke maps de grote hoeveelheid spelers wordt toegelaten. Geef mij liever gewoon een paar maps die er echt voor zijn gemaakt. En dan het liefst maps die symmetrisch zijn en met een paar standaard gangen werken, zodat het duidelijk is waar de strijd in de game plaatsvindt.

Call of Duty: Modern Warfare
Meer van dit soort maps (Afbeelding: Activision)

Het zijn slechts een drietal punten. Maar als de ontwikkelaar dit soort simpele dingen in Call of Duty Modern Warfare II verwerkt in combinatie met een aantal andere veranderingen, dan is de kans groot dat we er eind dit jaar lol mee gaan hebben.

Call of Duty: Modern Warfare 2 duikt op opmerkelijke manier op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen