De grote reden waarom Call of Duty: Vanguard geflopt is

Games Jelle van Es 4 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Met Call of Duty: Vanguard is de serie teruggegaan naar de setting van de Tweede Wereldoorlog. Daar begon de serie ooit, maar sinds Modern Warfare kreeg de reeks een modern tintje. En dat is blijkbaar voor gamers interessanter.

Want in de presentatie van de laatste cijfers liet uitgever Activision Blizzard weten dat Call of Duty: Vanguard minder goed heeft verkocht dan van te voren was verwacht. En dat zou voor een deel te maken hebben met de setting van de Tweede Wereldoorlog.

Tweede Wereldoorlog nekt verkoopcijfers Call of Duty: Vanguard

Met Vanguard was het andermaal Sledgehammer Games die de ontwikkeling op zich nam. Zij brachten eerder al Call of Duty: WWII uit. Met die game was er meer succes. Dat was namelijk de eerste game die met het principe van ‘boots on the ground’ kwam. Games daarvoor gingen steeds gekker doen met jetpacks en powerslides, waardoor het een futuristische bende was. Vanguard kwam uit na het succesvolle Black Ops 4 en de Modern Warfare-reboot. Dat waren games waar gamers veel lol mee hebben gehad. En dan een stap verder terug in het verleden, is niet iets dat iedereen even tof vond. Als gevolg daarvan is de game volgens de uitgever minder goed verkocht.

Call of Duty: Vanguard Tweede wereldoorlog
Vanguard (Afbeelding: Activision)

Naast de setting van de Tweede Wereldoorlog zou Call of Duty: Vanguard ook hebben gefaald om vernieuwing te brengen in de reeks. Er zouden te weinig nieuwe modi in zitten en het idee van de Battle Pass is ook wel een beetje weg. Daarnaast is het maar de vraag of het verstandig was om bij de lancering gelijk een lading aan maps uit te brengen en die per seizoen slechts met een paar aan te vullen.

Voortraject was kort

Daarnaast is het zo geweest dat de hype voor Call of Duty: Vanguard minder groot was. Normaal gesproken wordt een game uit de reeks in mei of juni onthuld. Maar Vanguard werd pas in augustus uit de doeken gedaan. Daardoor was de hype naar de release kort en bleef men wellicht lekker Black Ops spelen. Wat dat betreft is het goed om te zien dat de onthulling van Modern Warfare II, het nieuwste deel uit de reeks, dichtbij is. Hopelijk gaat die game wel de vernieuwing brengen.

Call of Duty: Modern Warfare 2 duikt op opmerkelijke manier op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen