Maakt Tesla van deze veelgevraagde functie toch een realiteit?

Elektrische auto's Mark Hofman 4 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Mensen die thuis een Tesla voor de deur hebben staan weten hoe belangrijk het beeldscherm in de auto is. Ze weten echter ook hoe vervelend het kan zijn dat het beeldscherm, in sommige gevallen, niet dichterbij de bestuurder staat. Gelukkig komt daar verandering in.

Het gerucht dat Tesla werkt aan een gemotoriseerd beeldscherm gaat al even rond. Vandaag duikt het vernieuwde beeldscherm ook daadwerkelijk op in het wild.

Tesla test een draaibaar beeldscherm

Op Twitter duikt een video op van een zekere Larry Li. De gebruiker heeft een Tesla Model S waarbij het beeldscherm bijgedraaid kan worden. Normaal gesproken staat deze vast in het midden, zodat hij voor zowel bestuurder als passagier goed te zien is. In de video is te zien dat hij vanaf nu ook naar rechts en naar links gedraaid kan worden. Via deze weg kan de bestuurder, of de passagier, het beeld net iets beter zien.

Er zit echter wel een aardige geschiedenis achter de functionaliteit. Tesla kondigde eerder aan zelf met een dergelijke technologie te komen in de vernieuwde Model S en Model X. Uiteindelijk verdween ieder spoor van die belofte op de officiële kanalen van de autofabrikant. Opvallend genoeg zijn beide modellen wel voorzien van de hardware om een dergelijke functie mogelijk te maken.

Tesla-bezitters kunnen door middel van mods en aanpassingen het scherm al enige tijd laten draaien. Volgens Larry Li is dat bij hem echter niet het geval en is het Tesla zelf die zijn Model S de mogelijkheid heeft gegeven.

Werkt de frunk nu automatisch?

In de video is niet alleen te zien hoe deze Tesla Model S het beeldscherm kan draaien. De voorbak, beter bekend als de frunk, gaat ook automatisch open. Is het een update of het werk van Larry Li zelf?

Tesla Robotaxi: futuristisch, autonoom en natuurlijk volledig elektrisch

Helaas moeten we enthousiaste Tesla-bezitters teleurstellen. De frunk die automatisch opengaat is een functionaliteit die later, onofficieel, is toegevoegd. Het is niet iets dat je in de nabije toekomst kunt verwachten, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen